Ulus ta Konya sokak tarafına bakabilirsiniz.Bu haftasonu Ankara'da olacağım. Elektronik, alet edavat satışı yapan yerler neresidir?

hocam Ulus konya sokakta elektronikçiler çarşısı var kime sorsanız gösterir.Bu haftasonu Ankara'da olacağım. Elektronik, alet edavat satışı yapan yerler neresidir?
Kesinlikle. Bir de vidalarında bile açılma izi olan alete "abi sıfır o mal" diyen esnaf şerefsizliği (bu pandemi öncesi de vardı) ile birleşince tümden tatsızlaşıyor ama işte o ara sıra denk gelen, normalde sıradan kullanıcının ulaşamayacağı, satanın da ne olduğunu bilmediği "random item"lar var ya sırf onun için gidiliyorHurdacı ve bit pazarlarına bayılırim fakat İstanbul'da pandemiden beri YouTube içeriklerinden kaynaklı fiyat artışları yüzünden tadı tuzu yok.
Rus pazarı vardı beyazıtın üst taraflarıydı sanki ama yeri tam hatırlayamadım, sovyet fabrikalarından sökülme parçalar gelirdi. Parça kodu elle yazılmış yarıiletkenler vardıkonya sokak = Karaköy
70 li yılların sonunda o zamanlar şehirin dışında sayılabilecek yenimahalle gibi bir semtte nato hurdalığı wardı.
Gene benzer hurdalık warmı bilmiyorum.
o dönemde istanbulda da topkapı hurdalığı wardı benzer şekilde.
Radar tüpleri almışitım oradan 4 5 adet.
Usatama götürdümde kendine tülü skop yapmıştı
Acaip daha henüz balmumuna sarılı ambalajlarında malzemeler mewcuttu oralarda.
Kedi bıyığı diyotlar en çok dikkatimi çekenlerdendi.
ben de bir rate jiroskop buldum küçücük bir şey ama gövdesi berilyum olabileceği için kesmek ya da başka bir şekilde içini açmayı göze alamadım.Forumda (kullanıcı adı şu anda aklımda değil) bir arkadaş National İnstruments FAQ cihazını buldum hurdadan demişti.
Hurdalık gezmeyi ben de severim. Santral kartları arasında bulduğum ve bir forum sakinibe giden 486 SBC kart ve optic enkoder dışında hurdalıkta çok da orjinal bişey denk gelmedi. İllaki düşer ama bana düşer mi orası nasip.
2000~2004 yıllarında Samanpazarı (diğer adıyla Etfai meydanı) vardı. Önceki sene gittiğimde eski hali den eser kalmamış. İkinci el beyaz eşya ve eski kıyafet yakasına evrilmiş biraz.