Arap yagi bol bulunca ....

Mikro Step

Kıdemli Üye
1727529908576.png

Arizalandigi icin cope atilacak parmak izi okuyucusunu sokup icine bakayim sonra atarim dedim.

Oda nesi. Allah bilir Linux de yukludur. Ethernette POE ozelligi de var.

Pes diyorum. Beceriksiz yazilimcinin isi kolaylastirmak icin donanima kac para harcanirsa harcansin demisler.

Arap yagi bol bulunca.....

Bu arada bu yag meselesini Misirli arap arkadasa sordum. Bizde boyle bir laf var dedim.

Yooo biz surmuyoruz dedi.

Son düzenleme:
Parmagin bastirildigi kismi soktum.

Cok ilginc bir optik var.

Optikten anlamam ama mantigim parmagin bastigi yuzey ile kameranin baktigi yuzey arasinda 90 derece aci varsa bu durumda cam blogun icinde 45 derece ayna olmasi lazim diyor. Fakat oyle bir sey yok.

1728028764706.png

Farkli ozelliklerde 2 seffaf yuzeyle 45° yansima yapilabilir , ama goz ayna gibi algilayamayabilir. Muhtemelen goruntunun cikisina kadar araya toz girmesin diye bu sekilde yapmis olabilirler.

Büyükçe bobin ve kondansatörleri sök.
Çok harcı alem çip warsa belki onlarıda alabilirsin.
Header Konnektörün sağındaki çipler EMI filtre diyotları olsa gerek. İşe yararlar.
Röle ve Buzzer. Lakin buzzer indüktif sanırım.
Gerisini geridönüşümcüler halleder.

Enteresan olanı ethernet tarafı.
Kullanılabilirmi aceba başka birimde.

Recineden yapilmis dolu bir blok.

Goruntu tam ortada hayalet gibi duruyor.

Yukarıda ayrı modül gibi duran üzerinde küçük trafo bulunan parça büyük ihtimal POE modülü. Harici olarak farklı projelerdede kullanılabilir.

Aksam eve gidince blogun kenarlarindaki siyah boyalari kaziyip yanlardan isik yolluyum. Bakalim ne olacak?

Ilginc tasarimlardan bir tanesi de verdigim fotoda kameraya giden goruntu yazdigim noktadaki mercek. Recine blok icine cok garip bir form verilmis. yarim kureye benziyor ama kure degil.

bu tip modullerde bazı güvenlik standartları olabiliyor ya da belki parmak izini kendi içinde görüntü işleme ile veriye çevirip bu veriyi kontrol ediyordur veya aktarıyordur. firmanın yıllardır geliştirdiği hazır apiler-kodlar-linux appleri vardır ve büyük bir firma için ürünün donanım maliyeti değil o ürüne hercayacağı mühendislik daha masraflıdır. bu yüzden var olan platformu devam ettirmeyi seçmiş olabilirler.

Yansıma görülebilir tayfta değilse ne olacak? İki farklı indekse sahip reçineden imal edilmiştir, fakat bunu gözle fark etmen imkansız olabilir mi?

Termal kamera ile CO2 lazerin aynasına bakmıştım bi kere, normalde camlar termal kamerada siyah görünüyor, arkasındaki ısı kaynağını göstermiyor. Bu ayna termal kamerada arkasını gösteriyordu.

Parmak izi okumak bir zamanlar görüntü işleme ve işlem gücü gerektiren karmaşık bir işmiş demek ki. Günümüzde ultrasonik mantıkla çalışan, özelleştirilmiş tek çipe indirgenmiş çözümler var sanırım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back