1.8.19 kaç kere denedim sayısını unuttum
Derleyici farki olabilir. Bir de bende Nano secili, Uno degil.Hmm benim arduino uno'de neden 32256 byte yer var da seninkinde sadece 30720 byte var?
Derleyici farki olabilir. Ama ben Uno ekran goruntusu atmadim.
Elimdekini Marslilar bile yapmis olsa farketmez cunku derleme sirasinda bagli degildi. Sadece IDE'den secip derle dedim. IDE versiyonu yuzundendir.İşlemci aynı, farketmez ki. Benim arduino uno orijinal. Eğer seninki Çin malı ise Çinli 1 μCent tasarruf etmek için belleği azaltmış olabilir
GCC icin statik kurulum mu yapiyor, ne yapiyor ki? Sistemdekini degistirmeye calismiyordur herhalde.Hmm şimdi kaldırdım 1.8.19 u tekrar kurdum, gene gcc 7.3.0 geldi. O zaman son versiyon bu.
E hani UNO ile ayni islemcisi vardi.Arduino 2.2.1 i kurdum, yeni derleyici indirmedi,var olan 7.3.0 ı kullanıyor. O zaman Arduino UNO ile Arduino NANO da kullanılabilecek yer farklı. İşlemci aynı ama, derleyicinin ürettiği startup kodu herhalde farklı ikisi için
Evet şimdi Arduino NANO yu seçtim ve boş yer 30720
GCC icin statik kurulum mu yapiyor, ne yapiyor ki? Sistemdekini degistirmeye calismiyordur herhalde.
E hani UNO ile ayni islemcisi vardi.
Demek ki islemci her sey degilmis. IDE'nin isine karisilmaz. Ilginc. Uno daki port sayisi vb daha fazla, ona yuklenen kodun daha fazla olmasini beklerdim mantik olarak. Cok sacma.İşlemci aynı, kontrol et istersen