Arduino IDE kütüphane dosya sorunu yaşıyorum

Windows bende alerji yapıyor :D Ben Debian Linux 11 kullanıyorum.

1.8.19 kaç kere denedim sayısını unuttum

Olası problemleri teker teker elimine edeceğiz. Arduino IDE 2 de her zaman bir problem kaynağı.

Bir de Adafruit GFX Library yüklü olduğunu kontrol et. Bende 1.11.9 sürümü yüklü.

Arduino 2.2.1 IDE ve guncel kutuphaneler ile Nano secili olarak derledigimde verdigi hata bu.

Tamaguino.jpg

Derlemeyi Mega ile yaparsam hata vermeden basarili olarak tamamlaniyor.

Tamaguino - Mega.jpg

• Beğen
Reactions: nt
Hmm benim arduino uno'de neden 32256 byte yer var da seninkinde sadece 30720 byte var? :D

Derleyici farki olabilir. Ama ben Uno ekran goruntusu atmadim. :katil2:

İşlemci aynı, farketmez ki. Benim arduino uno orijinal. Eğer seninki Çin malı ise Çinli 1 μCent tasarruf etmek için belleği azaltmış olabilir :)

İşlemci aynı, farketmez ki. Benim arduino uno orijinal. Eğer seninki Çin malı ise Çinli 1 μCent tasarruf etmek için belleği azaltmış olabilir :)
Elimdekini Marslilar bile yapmis olsa farketmez cunku derleme sirasinda bagli degildi. Sadece IDE'den secip derle dedim. IDE versiyonu yuzundendir.

Derlemeyi Atmel Studio ile yapmak gerek. O hem cok daha iyi kod uretiyor hem de boyutu cok daha az. Bu Arduino IDE biraz degisik bir arkadas.

Muhtemelen derleyici ile ilgili. Benim arduino gcc 7.3.0 kullanıyor. Belki daha yeni versiyon derleyicilerde, startup kodu falan dahil edildikten sonra daha az yer kalıyor.

Hmm şimdi kaldırdım 1.8.19 u tekrar kurdum, gene gcc 7.3.0 geldi. O zaman son versiyon bu.

Arduino 2.2.1 i kurdum, yeni derleyici indirmedi,var olan 7.3.0 ı kullanıyor. O zaman Arduino UNO ile Arduino NANO da kullanılabilecek yer farklı. İşlemci aynı ama, derleyicinin ürettiği startup kodu herhalde farklı ikisi için

Evet şimdi Arduino NANO yu seçtim ve boş yer 30720

Arduino 2.2.1 i kurdum, yeni derleyici indirmedi,var olan 7.3.0 ı kullanıyor. O zaman Arduino UNO ile Arduino NANO da kullanılabilecek yer farklı. İşlemci aynı ama, derleyicinin ürettiği startup kodu herhalde farklı ikisi için

Evet şimdi Arduino NANO yu seçtim ve boş yer 30720
E hani UNO ile ayni islemcisi vardi. :cheeky1:

GCC icin statik kurulum mu yapiyor, ne yapiyor ki? Sistemdekini degistirmeye calismiyordur herhalde.

Eğer 1.8.19 u kurarsan, gcc derleyicisi ve IDE $HOME/arduino-1.8.19 altına kuruluyor.

Ama sonradan 2.2.1 kurarsan, gcc derleyicisi $HOME/.arduino15 kuruyor. Ve sonradan 1.8.19 da bunu kullanmaya başlıyor. Böyle sürekli olarak metamorfoz geçiren yazılımlardan hiç hoşlanmıyorum.

Vaktim olunca sunu denerim. Belki ChatGPT kodu kucultmeyi basarir.

Koda biraz baktim. Guzel duzenlenmis. Icinde trees, walk vb diye bolumlere ayrilmis. Bunlardan bazilarindan feragat ederek kod kucultulebilir. Ama vakit ayirmak lazim.

Firma kullanıcısından çıktım, lokal kullanıcı ile açtım. arduino 2.2.1 kaldırıp, 1.8.19 olanı kurdum, hatta windows store üzerinden kurdum. Kütüphaneleri Github üzerinden indirdim zipli haliyle ekledim. Ama sonuç aynı :) Bu arada Arduino UNO Klon Usb Chip CH340 modeli. Ama bende veren hata direk dosya bulunamaması olduğu için en azından şu aşamadaki sorunum tamamen kütüphane dosyasını bulamamak sebepli gibi.

1699622828650.png

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,169
Üyeler
2,899
Son üye
Abdullahuguz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Back