varsayılandan kastınız nedir?Bende sadece varsayilan olarak yuklu Arduino IDE var, kendisi Adafruit_GFX_Library kutuphanesi yukluyor. Tamaguino kodunu hicbir kutuphane yuklemeden derliyorum. Sizdeki hatada Adafruit-GFX-Library-Master olarak gorunuyor. Indirdiginiz diger kutuphanelerle hic ugrasmayin. Varsayilan ayarlarla bir deneyin isterseniz. O kutuphaneleri Library klasorunden kaldirip oyle deneyin bence.
26512 eklentisine bak
Anladığım anlatımınızdan şu;Konu biraz dagildi, kisaca soyle toplamak gerek :
Burada iki farkli durum var.
Ilki, proje yapildigi tarihte Adafruit kutuphanesi IDE icinde gelmiyor, o yuzden projeyi yapan elle eklemek icin link koymus. Ama guncel IDE'de bunu yapinca hata olusuyor.
Ikinci durum, guncel IDE kodu derlerken eskisinden daha buyuk olarak derliyor. Bu durumda Nano ve Uno'ya sigmiyor kodlar. Duzeltmek icin kod icinde float olarak tanimlanan degiskenin int'e cevrilmesi onerilmis. Bu daha kucuk kod demek. Ilgili cozum ise su linkte.
Sketch Size Too Large
Some time ago, a compiler and linker optimization was enabled (LinkTimeOptimization). It makes smaller code, but the Adafruit libraries got larger anyway. I looked at this code: https://github.com/alojzjakob/Tamaguino/tree/master/Tamaguino-noInputResistor I can not make that smaller. That is...forum.arduino.cc
Not : Windows sistemlerde Arduino 2.1.0 kurulu ise 2.2.1'e guncellemek icin uyari veriyor. Tamam deyip kurdugunuzda kurulum yapiliyor ve 2.2.1 olarak aciliyor. Fakat tekrar kapatip actiginizda 2.1.0 geliyor ve yine guncelleme istiyor. Sorun 2.1.0'in kaldirilamamasindna kaynakli. Programi kapatip Program Ekle Kaldir'dan elle kaldrin ve manuel olarak indirdiginiz guncel surumu kurun. Oyle yapinca hata ortadan kalkiyor.
2.2.1 icinde GFX kutuphanesi otomatik ekleniyor, eger library dizini icinde gorunmezse sistemle ilgili baska sorun olabilir. Iki PC'de denedim, ikisinde de kutuphane var olarak kuruldu.Anladığım anlatımınızdan şu;
Ne varsa ardunio ide ile ilgili kurulum ya da klasör-dosya kaldırıyorum. Sonrasında sıfırdan gibi güncel arduino ide 2.2.1 versiyonunu kuruyorum. Kütüphane den hiç bir şeyi kurmuyorum. Open diyerek sadece proje kaynak kodunun ino uzantılı dosyasını açıp verify işlemi yapıyorum. Hata almadan doğrulama yapması lazım dediğinize göre.
Yani 2.2.1 sürümünde otomatik yüklü gelmese, hatta kütüphane yüklü görünmese bile bu şekilde deniyorum. Doğru mu?
Ben 2.2.1 yüklemelerimde kütüphane yüklü gelmedi. Ama tekrar en baştan denicem teşekkür2.2.1 icinde GFX kutuphanesi otomatik ekleniyor, eger library dizini icinde gorunmezse sistemle ilgili baska sorun olabilir. Iki PC'de denedim, ikisinde de kutuphane var olarak kuruldu.
Kurulumdan sonra uno ya da nano secerek derleme yaptiginizda hata verecek kart hafizasi yetmiyor diye. Mega secerseniz bu hata gelmeyecek. Bu hata icin ise yukarida belirttigim kod duzeltmesini yapmak gerek.