Arduino İle SMPS Yan yana çalışır mı?

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Benim projeye smps koymaya karar verdim. Ama smps'i uzağa koyacak yerim yok. Mebur arduinoya yakın oluyor.

Bu durumda smps'in yüksek frekans ile çalışmasının arduinoya bir zararı olur mu? Çünkü çok yakınlar birbirlerine.

20250910_173414.jpg

Analog sinyal işliyorsan olumsuzluk ortaya çıkar. Yani ADC ile değer okuyorsan, o değerin üzerine SMPS den gelen iğne palsleri biner.

Analog sinyal işliyorsan olumsuzluk ortaya çıkar. Yani ADC ile değer okuyorsan, o değerin üzerine SMPS den gelen iğne palsleri biner.
Analog sinyal okumuyorum. Analog pinleri dijital olarak kullanıyorum. Bir de enkoderlar var. Onlar direk dijital pinşere bağlı ama acaba pals kaçırma filan gibi sorun oluşur mu?

bunlar yanılmıyorsam led smps diye satılıyor ucuz ve regülasyonu düşük-gürültüsü yüksek modeller. çok büyük ihtimal sorun olmayacak ama tercihen meanwell veya benzeri daha iyi kalite elektronik kartlara uygun smps kullanmakta fayda var.

Dijital verinin anlamını değiştirecek kadar parazit gelmez diye düşünüyorum. Bunun dışında enkoderdan okuduğun değeri zaten programda debounce ediyor olacaksın. Eğer düşük ihtimal sorun olursa da enkoder pinlerine bir kapasitör bağlarsın.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,253
Üyeler
3,280
Son üye
murattatoglu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back