Arduino Opamp ile Voltaj Okuma(differantial amplifier/voltage subtractor)

emirhan123

Yeni Üye
Katılım
19 Eylül 2024
Mesajlar
2
Merhaba Op07'leri differantial amplifier olarak kullanarak ayrı ayrı hücre voltajlarını Arduino un analog bacaklarından okuyan bir voltaj okuma devresi yapmaya çalışıyorum. Opamp'ların output kısmı multimetre ile ölçüldüğü zaman doğru değeri vermesine rağmen Arduino ile bu değeri okuyamıyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi.
 
Bir güç kaynağı ile simetrik güç besleme devresini besliyorum, o da opamplari besliyor. Arduino ise USB ile bilgisayara takılı durumda. Sorunun şasi ve gnd ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Arduino ve opamp gnd'lerini birleştirdim zaman multimetre ile okuduğum değerler de bozuldu. Beslemeyi de mi aynı kaynaktan yapmalıyım.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,045
Mesajlar
132,499
Üyeler
3,208
Son üye
Mustafa37

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top