evet25 kuruş mu bu attığın?
Neredeyse hiç durmadan geçiyor. Böyle olmaması lazım. Sanırım servo kolu çok yukarıda.
Aslında hepsine değiyor uğraştım hepsine değmesi için ama evet, bende hızlı düşüyor. Teslim tarihime bayağı az kaldı olduğu kadar artık.Neredeyse hiç durmadan geçiyor. Böyle olmaması lazım. Sanırım servo kolu çok yukarıda.
Bu durumda 5 kuruş atsan sanki kola değmeden geçip gidecek gibi görünüyor.
Kaç para atarsan at;
1-Para düşünce LDR ve LED önünü tam kapatacak.
2-Para Servo koluna çarpıp duracak ve servonun hareket etmesiyle adım adım düşme yoluna gidecek. Servonun kolu yeterince açıldığında para düşecek.
Servonun koluna bir parça yapıştırıp mekanizma içine doğru biraz uzat.Aslında hepsine değiyor uğraştım hepsine değmesi için ama evet, bende hızlı düşüyor. Teslim tarihime bayağı az kaldı olduğu kadar artık.
Durum böyle, neden her atışta farklı algılıyor sizce?Servonun koluna bir parça yapıştırıp mekanizma içine doğru biraz uzat.
Dediğim gibi amaç kola değmesi değil. Kolun parayı tutması ve kontrollü şekilde bırakması.
Kolu uzatırsan servonun adım sayması daha da yükselecektir.
En küçük para olan 5 kuruşu baz al. Servo kolu bunu tutsun ve yaklaşık 10 adım gittikten sonra parayı düşürsün.
Servo kolunu uzatarak bunu sağlarsan diğer paraları da otomatik olarak ayarlamış olacaksın. Tek yapman gereken paraların adımlarını sayıp koda girmek.
Servo kolu ince olduğu için para servo kolunun yanından kaçıyor. Bunu farkedebiliyor olman lazım.Durum böyle, neden her atışta farklı algılıyor sizce?
Farklı hızda ya da farklı yükseklikten atınca sonuçlar farklı geliyor, onu görebiliyorum. İnanın çok oynadım servo ve paranın geçeceği yerle, farkettiyseniz yerini de değiştirdim üst kapağa monteydi alt kısımda artık, siyah kısımları da sıkıştırdım. Uğraşmaya devam.Servo kolu ince olduğu için para servo kolunun yanından kaçıyor. Bunu farkedebiliyor olman lazım.
Projene biraz daha fazla odaklanmalısın.
Servo koluna bir parça yapıştır. Hiç bir para kolun yanından yöresinden kaçamasın.
Para tek bir şart ile geçecek oradan. O da servo kolu yeterince açıldığında.
Farklı hızda ya da farklı yükseklikten atınca sonuçlar farklı geliyor, onu görebiliyorum. İnanın çok oynadım servo ve paranın geçeceği yerle, farkettiyseniz yerini de değiştirdim üst kapağa monteydi alt kısımda artık, siyah kısımları da sıkıştırdım. Uğraşmaya devam.
Arduinonun tüm serilerinde çalışır kodlar. Pin bağlantılarına dikkat et.Ardunio uno için kodlar varmı
Proje ödevim için almıştım bu projeyi ama çalıştıramyordum kodların nano olduğunu fark ettim lütfen yardım edermisiniz
Proje teslim tarihi ne zaman?Bilmiyorum ama sizin verdiğiniz o bağlantı şemasına göre yaptım herşeyi noktası noktasına hiçbir şekilde çalışmıyor servo motor ve paranın kaydığı yeri 3d basmışsınız galiba çizimi halen elinizdeyse bende yaptırmak istiyorumda
Tamam sen devreyi çalışır hale getir paranın kaydığı yeri hallederiz.2 hafta sonra
O öyle kolay birşey değil. 27 sayfalık bu konu içerisinde olabilecek tüm seçenekleri tartışmıştık.Bir öneri.
Para tanımlanan Coin selector modifiye edilerek çeşitli paraları tanıyabilir hale getirilse sistem daha basit hale gelmezmi.21389 eklentisine bak
Ben biraz yoğun oluyorum. Her fırsatta cevaplarım sorularını.Bu hafta sonu yeniden başlıyacam devreye bu sefer sana danışarak