Arduino SD card onerisi

jiyan

Üye
Elimde SD card var ama bir de veri tutmak için bir tane 1 GB SD Carta ihtiyacım var çok pahalı olmazsa sevinirim.

Arduino ile deneyler yapmak için kullanacaksan en ucuzunu ve en düşük kapasitede bulabildiğini al. Veya İstanbul'da isen Yazıcıoğlu iş hanına git, ikinci el veya eski model daha düşük kapasiteli ve ucuz SDCARD lar bulabilirsin orada.

Arduino ile deneyler yapmak için kullanacaksan en ucuzunu ve en düşük kapasitede bulabildiğini al. Veya İstanbul'da isen Yazıcıoğlu iş hanına git, ikinci el veya eski model daha düşük kapasiteli ve ucuz SDCARD lar bulabilirsin orada.
bunu alsam olur mu abi bir de sana zahmet bir şey sormak istiyorum bende bir tane lcd ekran var ama unoya bağlamak için arkasında ucçları yok ve videolardaki gibi arkasında potansiyometre falan da yok illahaki yeni mi almam lazım ?
ürün

Olur

bende bir tane lcd ekran var ama unoya bağlamak için arkasında ucçları yok ve videolardaki gibi arkasında potansiyometre falan da yok illahaki yeni mi almam lazım

LCD nin resimlerini koy. Internette onun pin yapısı ile ilgili bilgiler vardır ve sağlam ise senin uno ile kullanabilirsin. Potansiyometre herhalde parlaklık ayarı içindir, olmasa da olur.

Olur

LCD nin resimlerini koy. Internette onun pin yapısı ile ilgili bilgiler vardır ve sağlam ise senin uno ile kullanabilirsin. Potansiyometre herhalde parlaklık ayarı içindir, olmasa da olur.
Teşekkür ederim abi bir de SD carddan ses çalmak için illahaki hoparlor lazım mi yoksa telefonuma bagliyabilir miyim UNO daki modulu

Screenshot_20231028-135109.jpg

Bu videolarda arkasında potansiyometre ve bağlantı için 4 adet üç vardı benimkinde yok onlar

Bu standart bir LCD. İnternette araştır, her pinin ne anlama geldiğini bulup buraya yaz.

Teşekkür ederim abi bir de SD carddan ses çalmak için illahaki hoparlor lazım mi yoksa telefonuma bagliyabilir miyim UNO daki modulu

Hoparlör kullan. Böyle denemeler yaparken telefonu tehlikeye atma :)

Abi bu bendekinin aynısı da pinleri nasıl bagliyacagim bilmiyorum
Elinde bu tur jumper kablolardan vardir herhalde. Bunlarin farkli tipleri var. Uclari erkek ve disi olarak ayriliyor. Bir tarafi erkek olanin pinlerini LCD uzerindeki deliklere lehimleyebilirsin. Diger tarafi disi ya da erkek olarak sen belirle hangi modulle kullanacaksan.

Kabloyu burada sabit tutmak istemiyorsan araya header kullanmalisin.

Elinde bu tur jumper kablolardan vardir herhalde. Bunlarin farkli tipleri var. Uclari erkek ve disi olarak ayriliyor. Bir tarafi erkek olanin pinlerini LCD uzerindeki deliklere lehimleyebilirsin. Diger tarafi disi ya da erkek olarak sen belirle hangi modulle kullanacaksan.

Kabloyu burada sabit tutmak istemiyorsan araya header kullanmalisin.

Evet varlar ama lehim yok onun yerine direk o ı2c LCD ekranlardan alsam daha uyguna gelmez mi

Evet varlar ama lehim yok onun yerine direk o ı2c LCD ekranlardan alsam daha uyguna gelmez mi
Havya bu tur islerde mutlaka lazim olacak. Su an almasan bir sonrakinde alman gerekecek. Bunu odev olarak yapiyorum, bir daha isim olmayacak diyorsan al gec tabii.

Havya bu tur islerde mutlaka lazim olacak. Su an almasan bir sonrakinde alman gerekecek. Bunu odev olarak yapiyorum, bir daha isim olmayacak diyorsan al gec tabii.
Peki uygun fiyatlı bir havya atar misiniz ayrıca kalem gibi küçük olanlar görmüştüm onlar olur mu

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back