Arızalı güç kaynağı tamiri.

5v1 yazan zener diyot var ya abi, o saglam mi sizce?

D8 de 5.1V almam gerekirken, 0.5V alıyorum. :dusun1: Arızaya yaklaşıyorum...

DEVRE.png

taydin abi nin bir yazisi var, Dogan abi bunu bir inceleyin isterseniz

U1 gorevini gormedigine gore birinci supheli beslemesiydi. Beslemesi de pamuk ipligine bagli R7 den geliyor.
Dahasi benzer sorun daha once bir uyenin de basina gelmisti. Onda da sorun R7 idi.

U1 gorevini gormedigine gore birinci supheli beslemesiydi. Beslemesi de pamuk ipligine bagli R7 den geliyor.
Dahasi benzer sorun daha once bir uyenin de basina gelmisti. Onda da sorun R7 idi.
Taş gibi bir direncin bozulacağı hiç aklıma gelmezdi, orada yıkılmaz bir kale edasıyla duruyordu :).
Arızayı transistör, diyot, zener ve opamp ta aradım hep.
Daha neler öğreneceğim bakalım :dusun1:

U1 6 nolu bacak ve C1 eksi bacaktan 10V alıyorum şimdi.
U2 ve U3 üde taktım, çıkıştan 26.5V civarı alabiliyorum ve potansiyometre ile de voltajı 0-26.5V arası ayarlayabiliyorum.

Akım çekme ve minimum voltaj testlerini de sonra yapacağım.

Ana problemi çözmüş olduk böylece.

5 watt diye satılıp içine 2 watt direnç koyuyorlar. Dışının seramik kaplanması ısı transferini zorlaştırır. Maliyeti arttırır. Niye gerek var?

images (7).jpeg

Vaybe, yani diyorsunuz ki tas direncin var, ama watt ini biraz artirmak istiyor isen, sogutmayi basarbilmelisin

Vaybe, yani diyorsunuz ki tas direncin var, ama watt ini biraz artirmak istiyor isen, sogutmayi basarbilmelisin

Soyle dusun guc transistorunu ciplak kullanirsan atiyorum uzerinde 0.5w harciyorsun. Minik sogutucu bagliyorsun 5w harciyorsun. Kocaman sogutucu bagliyorsun 40w harciyorsun.

Hepsinde de ayni transistor.

Bir cihazi termal anlamda zorlayan konu uzerindeki isidir. Eger bu isiyi uzerinden atabilirsen daha yuksek gucte calistirabilirsin.

Mesela 1w direnci suya daldirsan 5w harcarsin. (Attim)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,974
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back