ASELSAN çok katmanlı PCB tesisi

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,945
Aşağıdaki habere göre ASELSAN tarafından Malatya'da çok katmanlı PCB üretim tesisi kurulacakmış.

Benim merak ettiğim bu tesisten biz de sipariş verebilecek miyiz yoksa ASELSAN iç tüketimi için mi kuruyor. Bilgisi olan var mı?


1683813973187.jpeg
 
Sipariş verilebileceğini zannetmiyorum, kendi ihtiyaçları içindir.
 
Aselsan yıllardır kendi PCB sini üretiyor. Herhalde yönetimsel verimliliği ve kapasiteyi arttırmak için PCB bölümünü ayırıp ilave tesisler kuruyorlar. Eğer durum buysa zaten piyasaya satılacak fazlalık olmaz ellerinde. Bir de askeri standartta üretilen PCB'ler olduğu için rekabetçi bir fiyat ile de satılamaz, pahalı gelir millete.
 
Bende dışarıdan sipariş alacaklarını düşünmedim ama ayrıca ismi geçince dışarıdan da sipariş alsa muhteşem olur diye umutlandım. En azından yurt dışından gelen PCB'lere bir kolaylık sağlasalar. Bu sebeple bir çok denemek istediğim projeyi öteliyorum. Çünkü çalışılacak bileşenler artık hep SMD.
 
Aslinda cok buyuk yatirim yapmlarin gerek yok. 20K$ civarinda olan orta halli makinelerden bir kac tane alsalar profesyonel olmayan tum ihtiyaci fazlasiyla karsilarlar. Alet paraini da cok kisa surede cikarir. Bizi su Cinlilerin elinden kurtaracak birilerini bekliyoruz da kimse yok. Isleri gucleri bina dikmek ya da kabzimallik yapip 5 TL'ye aldiklari domatesi 20 TL'ye satmak.
 
Sadece makine maliyeti ile olsa bence o parayı forum ahalisi dahi çıkartır. Burada bir çok farklı bileşen var. Lojistik, kalite kontrol, mekan, elaman maliyeti vb. kurulduğu gün tam kapasite sipariş almayacağına göre açılıştaki işletme yükü vs derken liste uzar gider. Bu işin maliyeti 10 makine ile filan hesaplanmaz.

Ayrıca inşaat işine eskiden bende çok kızıyordum ama bence pandemi gösterdi ki biz henüz o alanda gelişimimizi tamamlamamışız. Son 10 yılda üretilen konut kadar pisayada yeni ev olması lazım. Çünkü bütün maliyetleri dolar endeksli hesaplasan bile, şu an ki ev fiyatlarını mantıklı şekilde izah edemiyorsun.

Kısacası bazıları için dolar bahane hayat şahane... :cheeky2:

3531487_04fdf824f00f8f1d7a1d3ac8b6e209a8.jpg
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,840
Mesajlar
99,588
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top