Aseton bayatlar mı?

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
25,212
Geçen sene sanayiden bir teneke aseton almıştım. O zaman almaktaki amacım kaynak öncesi metalleri temizlemek.

Şimdi aradan bir sene geçti. Bu tenekeyi eve getirdim, ABS'yi kaynak yapmak için kullanılabilir mi diye. Ama ABS'nin üzerine biraz sürüyorum, sadece biraz iz yapıyor başka bir etkisi olmuyor. Sanki su gibi olmuş bu!

Bu aseton zamanla bayatlıyor mu yoksa benim aldığım mı kötü idi? Metal temizlerken iyi iş gördü diye hatırlıyorum. Mesela buna durduğu yerde rutubet karışıp vasfını yitirmesine sebep olmuş olabilir mi?
 
Abi alkol gibi uçucu diye biliyorum asetonu. Bir şekilde hava aldıysa özelliğini yitirmiş olmalı.
 
Valla ilginç. Koca tenekeyi atacağım çöpe :kizgin1:

Belki de saf olmayan, içinde her türlü başka şeyin olduğu bir teneke verdiler bana.
 
Asetonun saflığı nasıl anlaşılır diye biraz araştırdım.
Eğer 2-3 tane kimya lab ında kullanılan cam malzeme satın alırsanız .İçerisinde su varsa acetonu oradan alabiliyormuşsunuz.
Alttaki video çizgi film kıvamında çocuklar için eğitim amaçlı da olsa,videonun sonunda 56 derece de aseton buharlaşıp diğer bir cam kaba alınabiliyormuş.

Ekleme:Ayrıca bu düzenek distlasyon düzeneği diyede geçiyor ve başka "saflaştırma" işlemlerinde de kullanılabilir.

 

Forum istatistikleri

Konular
7,741
Mesajlar
128,811
Üyeler
3,124
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back
Top