ELEKTOR PRECİSSİON POWER SUPPLY 30V/10A
SILICON CHIP HIGH POWER 45V/8A
VELLEMAN K7200 POWER SUPPLY 30V/10A
DEMONTE GÜÇ KAYNAĞI DEVRESİ 30V 3A
Ayarlı Güç Kaynağı İçin Hangi Projeyi Kullanmalıyım
Bu konuda ortam gergin olduğundan konuyu yorum yapmayalım..
Sadece işaretleme ile ilerleyelim.
Bilmenizi isterim ki seçilen devrede şemaya sadık kalmayacağım. Yani bire bir aynısını yapmayacağım. Bu devre nasıl daha iyi kullanılabilir, ne gibi değişiklikler yapılabilir, bunları araştırıp ona göre yol alacağım. Mesela başlıca aklımdakiler;
1) Kademeli trafo kullanılacak
2) Arduino ve LCD ile desteklenecek
3) Soft Power (Tek tuşla On-Off) devresi eklenecek
Bu şıkları yapım aşamasında çoğaltabilirim.
Tekrar belirtmekte fayda görüyorum. Buradaki amaç Lineer bir güç kaynağı sahibi olmaktan öte, çalışma mantığını anlamak, nasıl yapıldığını öğrenmek, varolan sisteme yeni özellikler eklemek, herkesin kopyaladığı değil nispeten özgün bir tasarım yapmak.
Unutmayalım ki projeyi ben değil BİZ yapıyoruz. Ben tek başıma yapacak olsam zaten hiç size sormam. Birebir kopyalarım bir tanesini çıkarım işin içinden.
SILICON CHIP HIGH POWER 45V/8A
0-48V Güç Kaynağı Projesi
Şöyle 2x12v trafo var elimde. Teypden söktüm. Kaset çaları döndürüp, radyo çalabildiğine göre 2 tane zımbırtıyı besler heralde. Bunu baz alarak aşağıdaki devreyi çizdim. Bilmiyorum oldumu...
mekatronik.org
VELLEMAN K7200 POWER SUPPLY 30V/10A
Velleman K7200 laboratuvar tipi ayarlı güç kaynağı 0 - 30 volt 0 - 10 amper ( şema pcb kaynaklar )
Elektronikle uğraşan herkesin ihtiyaç duyduğu bir cihazdır güç kaynakları. Aşağıda paylaştığım resim döküman ve şemalar velleman'ın ürettiği bir güç kaynağına aitttir. Kaliteli lineer tip bir güç kaynağıdır. Yapmak isteyenlere. PDF dökümanların içinde farklı dillerde orjinal ve aşağıdaki...
mekatronik.org
DEMONTE GÜÇ KAYNAĞI DEVRESİ 30V 3A
0-30V, 0-3A laboratuvar güç kaynağı
Aşağıda bulunan ve birçok sitede demonte olarak satılan güç kaynağı kitini alıp montajını yapmak, bu montajı da kaydedip youtube'a yüklemek istiyordum: https://www.f1depo.com/urun/demonte-guc-kaynagi-devresi-0-30v-2ma-3a-diy-regule-karti Ama artık bu tip devrelerle beraber şeması verilmiyor...
mekatronik.org
Ayarlı Güç Kaynağı İçin Hangi Projeyi Kullanmalıyım
Bu konuda ortam gergin olduğundan konuyu yorum yapmayalım..
Sadece işaretleme ile ilerleyelim.
Bilmenizi isterim ki seçilen devrede şemaya sadık kalmayacağım. Yani bire bir aynısını yapmayacağım. Bu devre nasıl daha iyi kullanılabilir, ne gibi değişiklikler yapılabilir, bunları araştırıp ona göre yol alacağım. Mesela başlıca aklımdakiler;
1) Kademeli trafo kullanılacak
2) Arduino ve LCD ile desteklenecek
3) Soft Power (Tek tuşla On-Off) devresi eklenecek
Bu şıkları yapım aşamasında çoğaltabilirim.
Tekrar belirtmekte fayda görüyorum. Buradaki amaç Lineer bir güç kaynağı sahibi olmaktan öte, çalışma mantığını anlamak, nasıl yapıldığını öğrenmek, varolan sisteme yeni özellikler eklemek, herkesin kopyaladığı değil nispeten özgün bir tasarım yapmak.
Unutmayalım ki projeyi ben değil BİZ yapıyoruz. Ben tek başıma yapacak olsam zaten hiç size sormam. Birebir kopyalarım bir tanesini çıkarım işin içinden.
Son düzenleme: