Basit Elektronik Yük Devresi V2

Sen voltaj ve akımı aynı anda ölçmek istiyorsan, bunun en kolay yolu tamamen bağımsız iki tane MCU, iki tane ekran ve opamp ölçüm devresi kullanmak. Yukarıda tartışılmıştı, diğer alternatiflar daha karmaşık, bir sürü sorun çıkabilir.
Abi karıştırdın galiba. O iki ayrı demonte güç kaynağındaki akım ve voltajı, ayrı ayrı ölçüp tek ekrana yansıtmak içindi.
Biz şimdi sadece "Elektronik Yüke" ekran yapıyoruz.
Sadece elektronik yüke bağlanan kaynağın voltaj ve akımı ölçeceğiz. Bu değerlere bağlı olarakta ekrana yazdırabildiğimiz kadar detaylı veri yazdıracağız. @mehmetaliözdemir de dediği gibi W, Wh, Ah gibi değerler.

Evet konular karışmış :) Burada tek kanal var o yüzden GND leri birleştirmekte sakınca yok.

Evet konular karışmış :) Burada tek kanal var o yüzden GND leri birleştirmekte sakınca yok.
Şimdi burada güç gereksinimimiz yükseliyor.
2X12V - 2X500mA gücümüz var.
Biri ile 2 adet fanı besliyoruz. 400mA fanlara gidiyor.
Diğeri ile Devreyi besliyoruz. Kaç mA çekiyor bilmiyorum ama işin içine Arduino nano ve ekranı da ekleyince muhtemelen yetmeyecektir.
Ben diyorum ki Devreyi tek trafoya düşürelim. İkinci sargıyı Fanlardan parazit gelmesin diye tercih etmiştik. İllaki filtre filan gibi bir şeyler yapılabiliyordur ona.
Şu GND'lerin hepsi bir olsun benimde beyin yanmasın. Aksi taktirde 2X12v daha yüksek amperli bir trafo daha almam gerekecek ki trafo daha da büyüyecek ve kartta yer kaplayacak.

merhaba arkadaşlar. iki sene önce çok merak ettiğim basit yük devresini yapmıştım. hemen hemen buradaki ile aynı gibi.
beslemesini güç kaynağından 12v olarak kullanıyorum. ama bir volt/amper metre ve adaptör ilave edip, tam portatif hale getirmek lazım.

Ekler

• 5ade90b6.jpg
    5ade90b6.jpg
    296.8 KB · Görüntüleme: 19
  • 202c2eb.jpg
    202c2eb.jpg
    252.5 KB · Görüntüleme: 19
yük devresini besleyen taraftan akım çekilmiyor. Arduino ile ekranıda besleyecektir.

Valla şöyle bir şey yaptım. bilmiyorum nasıl oldu.
Gidişat iyiyse bunu V4 olarak yeni konuda devam ettirebilirim.

Ekran görüntüsü 2024-11-24 205823.png

Ekran görüntüsü 2024-11-24 210916.png

Ekran görüntüsü 2024-11-24 205459.png

Son düzenleme:
İyi gibi görünüyor. Elinde ferit nüve varsa iki tane şok bobini yaparsın olmazsa fanların beslemesine seri bağlarsın. Parazitin geri dönmesini bir nebze engeller.

İyi gibi görünüyor. Elinde ferit nüve varsa iki tane şok bobini yaparsın olmazsa fanların beslemesine seri bağlarsın. Parazitin geri dönmesini bir nebze engeller.
Ferrit nüve yok elimde. Elektronikçide varsa alırım. Birde ferrit bead var smd olarakta satılıyor. Aynı işi görüyorsa ondan da alabilirim. Yalnız değerini nasıl seçeceğim birde o var.

Ferrit nüve yok elimde. Elektronikçide varsa alırım. Birde ferrit bead var smd olarakta satılıyor. Aynı işi görüyorsa ondan da alabilirim. Yalnız değerini nasıl seçeceğim birde o var.

Acelesi yok bunun. Bir sonraki revizyonda da yapabilirsin.

Bunda hedef maksimum doğruluk ve çözünürlük değil, o yüzden bir an önce toparlayıp devreye almak lazım. Değişik testleri yapıp her şart altında çalıştığını görüp güvenecek noktaya getirmek lazım.

Bunda hedef maksimum doğruluk ve çözünürlük değil, o yüzden bir an önce toparlayıp devreye almak lazım. Değişik testleri yapıp her şart altında çalıştığını görüp güvenecek noktaya getirmek lazım.
İşbaşı yapmazsam eğer yarın basarım bunu. Sonra biraz kod işi çıkacak.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,964
Üyeler
2,827
Son üye
abdullah3592

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back