Attiny13a İle Açma Kapama Butonu + Buzzer V2 (230V Anahtarlama)

32V sargısındaysan, 32*1.41 den 45V tepe değeri göreceksin zaten, bu da demek oluyır ki sana en az 10V div lazım(ama 0 noktasını orraya alırsan). Zaman için de 2 cycle dedik ama hadi 3 olsa, 60ms görmen lazım, sen 5ms div desen 50ms görürüz, yetme ihtimali var. Ya 5ms ya da 10ms div kullanabilirsin. Triggeri de rising 10V a ayarla mesela, sonra single shot modu vardır ismi farklı olabilir onu açıp trafoyu öyle enerjilendir. Bunu yaparken sampling i alabileceğin en max ayara al, auto tarzı şeyler varsa da kullanma. Daha önce bu scope dan kullanmadım o yüzden ayarların yerlerini tarif edemiyorum, ama osiloskop kullandıkça alışılan bir şey bol bol zorlaman lazım.

32V sargısındaysan, 32*1.41 den 45V tepe değeri göreceksin zaten, bu da demek oluyır ki sana en az 10V div lazım(ama 0 noktasını orraya alırsan). Zaman için de 2 cycle dedik ama hadi 3 olsa, 60ms görmen lazım, sen 5ms div desen 50ms görürüz, yetme ihtimali var. Ya 5ms ya da 10ms div kullanabilirsin. Triggeri de rising 10V a ayarla mesela, sonra single shot modu vardır ismi farklı olabilir onu açıp trafoyu öyle enerjilendir. Bunu yaparken sampling i alabileceğin en max ayara al, auto tarzı şeyler varsa da kullanma. Daha önce bu scope dan kullanmadım o yüzden ayarların yerlerini tarif edemiyorum, ama osiloskop kullandıkça alışılan bir şey bol bol zorlaman lazım.
V/Div 10V
Time/Div 10ms
Sample 16M
Triger single mod
Triger Volt 10V
Rising dediğin bende edge olarak geçiyor sanırım.
Triger ayarlarını sağda yuvarlak içine aldım.

Bu değerlere göre çıkan görüntü şu:
Ekran görüntüsü 2024-11-05 160101.png

Tamam mesela bu görüntü fena değil, trafo enerjisizken single a çekince triglememesi lazım, sen enerji verince bir anda ekrandaki görüntü donanacak bir deneyebilir misin? O anı kaydedersen tam enerji alınca trafo ne oluyor görebiliriz, eğer trafoda enerji yokken yine de trig alırsa(mesela kısa süreliğine tristörler iletime girip çıkıyorsa) o zaman voltajı biraz arttırıp tekrar denersin

Tamam mesela bu görüntü fena değil, trafo enerjisizken single a çekince triglememesi lazım, sen enerji verince bir anda ekrandaki görüntü donanacak bir deneyebilir misin? O anı kaydedersen tam enerji alınca trafo ne oluyor görebiliriz, eğer trafoda enerji yokken yine de trig alırsa(mesela kısa süreliğine tristörler iletime girip çıkıyorsa) o zaman voltajı biraz arttırıp tekrar denersin
Birazdan deneyeceğim. Şuanda devre üzerinde başka bir test ile pahalı bir transistör yakmaya çalışıyorum da :katil2:

Tam yandığı anı da scope ile kaydedebilirsin istersen ama uğraştırır :)
50 tane yaksam yine yakalayamam. Hatta onu yakalıyım derken osiloskopu da yakarım. Normal akan akımı yakalayamıyorum daha. :katil2:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,852
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back