Standart modda yapabildim.Devrede surekli 2v varsa demekki triger seviyesini 3 volta cekeceksin.
İnstrustar ISDS 205BOsiloskop ne? Çok uyduruk değil ise "single shot" modu vardır.
Şu nasıl abi?Tetikleme ile goruntu ekranin en solunda baslasin. Mevcut durumda ekranin sag yarisini kullaniyorsun. Ayrica neden grafik ekranin sonuna kadar devam etmemis de yarida kesmis?
Galiba ekranin ustunde yer alan iki nokta goruntu araligini belirliyor. Bunlardan birisini en saga digerini de en sola cekmeyi dene.
Abi taktığım 150nF kondansatörden kaynaklı diye düşündüğüm bir durum var.Belki de sorunu yakaladin. Yukleme direncini kaldirinca durum ne oluyor. Bu deney onemli.
Scop goruntusu simdi daha iyi. Sample Rate 10Khz. Bunu artirabildigin kadar artir. Eger gurultu de artarsa o zaman azaltmayi denersin.
Şu nasıl abi. Programın cursor özelliğini kullanarak 1 tam cycle'ı işaretledim. Sağ üstteki bilgiler fikir verebilir.37735 eklentisine bak
Bu grafik cok sey soyleyecek ama scop uygun ayarlarda degil.
Vdiv degerini dusur ki ekranda grafigin yuksekligi artsin. Fakat abartili dusurup grafigin en alt ve en ustu ekran disina cikmasin.
Sample degerini artir ki mumkun oldugunca aralardan da ornek alsin ki detaylar ortaya ciksin.
Mevcut grafikten bir sorun oldugu anlasiliyor. + ve - alternanslarda belirgin bir uyumsuzluk var.
32v sargısı bu.Kaç v sargısı bu?
Tam çözdüm işi diyorum. Bir sonraki aynı ayarlar ile yakalamada farklı bir grafik alıyorum. Beynim yanıyor.Tepeler kesilmistir. Vdivi bir tik artir.
Abi her seferinde farklı veriyor grafiği.37742 eklentisine bak
Yukaridaki grafik kotuydu detaylar gizlenmisti, bunu biraz gorunur hale getirelim istedik. Simdi de asagidaki grafigi verdin.
37743 eklentisine bak