Bataryadaki voltaj dengesizliği

s.a arkadaşlar resimdeki gibi sıfır aspilsan 2800 mah pil e 3s 40 amper bms ile 12 volt batarya grubu yaptım. sorun şu + - kutuplarını ölçü aleti ile ölçüyorum 8.2 volt çıkıyor biraz şarj olsun dedim şarja taktım 12.6 volt çıkıyor bu dengesizliğin sebebi nedir ???

Ekler

• 20260212_172016.jpg
    20260212_172016.jpg
    626.2 KB · Görüntüleme: 31
s.a arkadaşlar resimdeki gibi sıfır aspilsan 2800 mah pil e 3s 40 amper bms ile 12 volt batarya grubu yaptım. sorun şu + - kutuplarını ölçü aleti ile ölçüyorum 8.2 volt çıkıyor biraz şarj olsun dedim şarja taktım 12.6 volt çıkıyor bu dengesizliğin sebebi nedir ???
A.S. benzerini ben de yapmıştım. Ben pillerde sorun var diye düşünmüştüm. Belki de bms sorunudur. 16-17 volt görmek gerekirken 8 volt'lar ölçüyordum. Son şarjda da yandı, az kalsın evi yakıyorduk!:emindegil1:

A.S. benzerini ben de yapmıştım. Ben pillerde sorun var diye düşünmüştüm. Belki de bms sorunudur. 16-17 volt görmek gerekirken 8 volt'lar ölçüyordum. Son şarjda da yandı, az kalsın evi yakıyorduk!:emindegil1:
ee ne oldu peki sorunu nasıl çözdünüz ???

Piller kaput olunca matkap öylece yetim kaldı. Ya yeni uyumlu bir batarya alınacak ya da arkadaşın dediği gibi uygun volt ve akımda bir adaptörle kullanacağını söyledi.

Bataryayı 4-5 saat 12v6 veya 13v.dc ile şarj edin.
Ampul ve ölçüm testlerini şarj bitince yapın.
Sonucu paylaşın.

edit-Orijinal-3S-25A-Li-ion-18650-BMS-PCM-pil-koruma-levhas-BMS-PCM-denge-li-ion.jpg_Q90.jpg_.jpg

Ve

muhsin abi bağlantıyı aynı bu şekilde yaptım bende bms kartını değiştirdim sorun yok şuan abi acaba diyorum havya ile ısıtıyoruz ondan mı zarar gördü kart ? bazen altına kenarına silikon sıkıyoruz ondan bozulmuş olabilir mi ??

Bendeki bms kartı ile benzer bir durum oluşması kartta yapısal hatayı düşündürüyor!

Kartın bozulduğunu nasıl anladınız?
kesin bozuktur demedim abi havya ile ısıttığımız için üzerindeki parçalar zarar görmüşdür diye düşündüm birde altında sıcak silikon sıktık o yüzden dedim. ama facebook da biris şunu yazdı başka bir bataryada deneyecem :

Önce bağlantılarınızın doğru olduğundan emin olun sonra Şarja giden eksi (p-) ile pil grubundan gelen ilk eksi (b-) yi kısa devre yapıp kartı resteleyin

Sonra matkaba gideceke olan deşarj uçlarından bir süre akım çekin ve tekrar şarja takın muhtemelen düzelecektir

Olmaz ise bataryanın hücrelerini yük halindeyken teker teker ölçün içlerinden biri yüke bindiğinde voltajı diplere iniyor ise o hücreyi değiştirn

muhsn abi birkaç ay önce küçük 4.8 volt şarjlı tornavidam var lityum pile dönüştürmek için uğraşmştık ama bms kartının amperi yetmediği için yarım kalmıştı 1S 15 AMper bms aldım bunun şarj işlemi neyle olmalı abi ??

Ekler

• 20260214_140051.jpg
    20260214_140051.jpg
    761.6 KB · Görüntüleme: 8
  • 20260214_140104.jpg
    20260214_140104.jpg
    706.3 KB · Görüntüleme: 8
BMS'li TP4056 modülü üzerinden güvenle şarj edebilirsiniz. Nasılsa 1S BMS de deşarjda pili koruyacaktır.

BMS'li TP4056 modülü üzerinden güvenle şarj edebilirsiniz. Nasılsa 1S BMS de deşarjda pili koruyacaktır.
öyle değil işte...
bizde öyle dedik 3 tane tp4056 yaktık 15 -20 amper li bms takılması lazım motor dönmüyor yoksa o zaman param yoktu alamadım şimdi aldım muhsin abim sağolsun çok yardım etti..
6 pilden oluşan bir batarya grubu yapacam 1 tanesinin voltajı 3.7 volt diğerleri 3.8 volt sorun olur mu ????

Son düzenleme:
öyle değil işte...
bizde öyle dedik 3 tane tp4056 yaktık 15 -20 amper li bms takılması lazım motor dönmüyor yoksa o zaman param yoktu alamadım şimdi aldım muhsin abim sağolsun çok yardım etti..
6 pilden oluşan bir batarya grubu yapacam 1 tanesinin voltajı 3.7 volt diğerleri 3.8 volt sorun olur mu ????
Benim önerim tek bir pilin sadece şarjı içindi. Diğer deşarj için kullanılacak modül/BMS olduğu için.
TP4056'yı sorduğunuzda ve kolaylığından dolayı, sadece şarj için 1A altında akım çekmek şartıyla kullanabilirsiniz (akım ayarı için ilgili direncin uygun değerde değişimi gerekir).

Forum istatistikleri

Konular
8,909
Üyeler
3,587
Son üye
huseyin6334

Son kaynaklar

Back