Beyin yakan mekanik yapı

Göz yanılması, ilk bakışta sanki tüm ipler aşağı çekiyor gibi görünüyor ama ortadaki ip tahtayı yukarı kaldırıyor diğerleri ise dengede tutuyor.

Bence esas şaşırtıcı olan adamların aklına böyle şeyler nereden geliyor :kizgin2:

3dciler arasında benchy kadar olmasa da popüler bir strüktür. Mühendisliğe giriş dersinde hocamız tensegrity anlatırken dumura uğramıştım. Anlayana kadar sihirden farksız bir şeydi. Ama işin özü insan vücudu. Kemikler ve tendonlar.

Impossible Table

Esasında yük bile taşır bu. Bunu teşhir amacıyla lüks dükkanlarda kullanılırsa bence çok etkileyici olur :)

Göz yanılması, ilk bakışta sanki tüm ipler aşağı çekiyor gibi görünüyor ama ortadaki ip tahtayı yukarı kaldırıyor diğerleri ise dengede tutuyor.

Bence esas şaşırtıcı olan adamların aklına böyle şeyler nereden geliyor :kizgin2:

Aslında senin manyetik tabla da teşhir işine çok müsait. Bunun gibi şaşırtan ve ilgi uyandıran birşeyin üstüne lüks saat, elmas takı, vazo falan koysan ve o şekilde teşhir etsen bence satışları olumlu etkiler.

bu video sahte, fizik açıdan imkansız. gerçekse matrix de bug bulduk demektir

bu video sahte, fizik açıdan imkansız. gerçekse matrix de bug bulduk demektir

Video gerçek biraz daha dikkatli bak :) Dıştaki üç ip ve içteki ip ters yönde kuvvet uyguluyor ve birbirini dengeliyorlar.

insan doğasının ilginçliğini gösteren bir video. canan karatay dolandırıldığında, nasıl oldu anlamadım, sanki hipnotize ettiler beni gibi bir açıklama yapmıştı, bu da ona benziyor. sen o ipleri çektirip geriyor diye usa vurup kendini aldatıyorsun, kendi ağırlığını taşıyacak kadar nasıl gerdirecek. iplerin gerdirmesi vesaireyi boşver, onlar işin aldanmanı sağlayan kısmı. daha basit düşün, o tahta cisimin ipler rijit olmadığı sürece o şekilde durablmesine imkan var mı. cisim kendi ağırlığı artı iplerdeki gerilim kadar kuvveti nasıl uygulasın. ben de ilk izlediğimde inandım hatta yarın yapiym bi tane ilginçmiş dedim ama sonra imkansız olduğunu farkettim. iyi düşün, sen de fark edersin

Tasarım gerçek. Bütün yükü merkezdeki ip taşıyor. kenarlardaki ipler sadece denge sağlıyor. Şu videoda sanki biraz daha kolay anlaşılır duruyor.

bi daha düşündüm de, sanki ben yanılıyorum, üstteki cisim alttakine asılmış gibi bir durum var, gerçekten beynim yanmış gecenin bi vakti. ama halen şüpheliyim

taydin 3d yazıcında yazdırsana şundan bi tane, süper masaüstü aksesuar olur, ben de imana gelirim :)

bir bakayım model olarak bulursam yazdırırım :)

Sütunları yapıştırdım. Kurusun geliyor ;)

IMG_20200530_153213.jpg

Bundan güzel deprem izolatörü olabilir. :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back