abi bütün ütüyü dağıtıyorsun metal yüzey kalıyor sadece biraz büyük smps kutuluraın üst tarafı delikli delikli onun üstüne ters koyuyorsun reziztansı. reziztansın üstünde vidalamak için bırakılmış yerlere delikli smps kutusunun altından vida atıyoruz oldu sana sabit smd lehimleme yüzeyi.Bir künefe tabağı, bir rezistansa bakar iş.
İkiside ucuz malzeme. Benim projem vardı ama 220v kullanmadığım için rezistans işini beceremedim. Bir ara param olunca hazır rezistans alacağım.
abi teşekkür ederim ütü buluyorum ama istediğim marka yok önceki philips markaydı harika lehim söküyordu bga çipleri bile sökebiliyordum ama sadece sökebiliyordum kullanamıyordum.Ütü bulana kadar işini gör diye dedim.
Yaa bu aliexpress de metal ısıtıcı vardı ondan almak lazımdandik olanların reziztansı dayanmıyor o kadar ısınmaya 3-4 seferde bozuluyor philips veya tefal olanlar epey dayanıyor
ütünün hurdasını kırığını alıyorum 20-30 liraya bu fiyata getirebileceğimi sanmıyorum mevzu tefal veya phlips ütü bulamakYaa bu aliexpress de metal ısıtıcı vardı ondan almak lazım
Abi yazmaya bilgisayarda başlayıp telefona geçince işler biraz karıştı.Frekans birimlerini doğru kullanman lazım Ahmet. mhz değil MHz olacak. M (mega) Hz (frekans birimi). Eğer mHz dersen bu millihertz olur, hiç de senin aklındaki frekans değil.
16 MHz olan kristal işlemcideki programın saat frekansı, Radyo frekansı ile hiçbir alakası yok. Eğer yazılan program belli bir saat hızı varsayılarak yazılmışsa, o zaman farklı saat frekansı kullandığın zaman programın çalışma timing'i değişir. Bunun neticesinde program gene çalışabilir, veya çalışmayabilir de. Düzgün yazılan bir programın çalışması, saat hızına bağımlı olmamalı ve çok geniş saat hızı aralıklarında çalışmalı, ama o kumandada yazılan programın durumu belli değil.
Bu işi test etmenin en güzel yolu SDR alıcı kullanmak. Hem nerde çıkış var o görülür hem de kayıt alınıp başka programlar aracılıyla decode edilebilir. Tabi araba kapısı için decode boş bir iş zaten yenileniyor kod ama diğer...owon dan 4 MHz uyguladığımda butona basınca rf çıktı aldığımı 433MHz modülüm doğruluyor 868MHzde çıktı yaptığını biliyorum ama 433 modülüm daha keskin daha düzgün kare dalgalar çıkarmasından bunu anlayabiliyorum.
Fakat hala doğru olmayan birşey varki araç tepki vermiyor bu butona basmalarıma
Rolling code decoder üstünde çalışıyorum 433mhz bandındaki Rollingiler için ama.Bu işi test etmenin en güzel yolu SDR alıcı kullanmak. Hem nerde çıkış var o görülür hem de kayıt alınıp başka programlar aracılıyla decode edilebilir. Tabi araba kapısı için decode boş bir iş zaten yenileniyor kod ama diğer...
1. Sanayide rezistancı var. İstediğin şekilde uygun fiyata bulursun.ütünün hurdasını kırığını alıyorum 20-30 liraya bu fiyata getirebileceğimi sanmıyorum mevzu tefal veya phlips ütü bulamak
hemen halkapınardan aşşağı giderekn büyük göbeğin iç tarafında fancı var oradan almıştım daha önce montajı benim için zorlayıcı olmuştu çünkü lehim yapamıyorum lehim eriyor punta yapabileceğim bir ortamımda yok delik delip civata somun yapıyoruım oda çok çabuk gevşiyor.1. Sanayide rezistancı var. İstediğin şekilde uygun fiyata bulursun.
abi anahtar şuan bende değil işaretlediğine benzer şeyler ilk attığım fotoğrafta var 2 tane kartın pil takılan tarafında