Ahmet
S38>S85
İleride bu konuda düşüncelerim var.https://www.hackster.io/FiDeNet/smd-reflow-oven-part-2-def619
Alimninyum tencere, yaşyünü ve seramik rezistans ile fırın yaptım. Dimmer ile sıcaklık kontrolü de yapmayı istiyordum ama bir türlü projeye tekrar dönemedim. Isıtma, sökme, lehimleme işlemleri için birebir.
Ben ütü ile alıştım smd sökmeye o yüzden ütü ile devam edicem.
Bir ütüyü tamamen akıllı hale getirme planlarım var.
Hatta forumda YETERİ KADAR TEORİK DESTEKÇİ bulursam eğer inverter hale de getirebiliriz ütüyü.
Set edilen sıcaklıkta PID kontrolü yapacak olabildiğince enerji tasarrufu sağlayacak elektrik fiyatları eskisi gibi ne olacak ya 1kW/h harcamadan diyeceğimiz seviyede değil malesef.
Ve en önemlisi ütü ile lehim yapanlar bilir kuru reziztans 10-15 dakika çalışmadan sonra bir koku yaymaya başlar kapalı odada yapıyorsanız lehimlemeyi bu koku en az 2 saat o ortamda kalır bu kokunun önüne geçmek.
Temelde olmasını istediklerim bunlar.
Projenizde gördüğüm kadarıyla kart kapalı ortamda kalıyor bu benim için iyi değil genelde söküm yapıyorum montaj değil söküm için kartı yakından görmem gerekiyor lehim eridiği an parçayı üstünden alıp kartı kenara bırakıp soğumasını beklemeliyim.