Boştayken multimetre farklı değerler gösteriyor.

Teote

Üye
Merhaba;
Cihaz boşta iken devamlı farklı değerleri ekrana yansıtıyor. Farklı problarla/ yada probsuz denedim yine aynı şekilde çalışıyor.

Herhangi bir ölçüm yaptığımda ise sabit şekide görüntü veriyor. 2. multimetre ile ölçüm değerlerini kontrol ettim sorun gözükmüyor. Doğru değerler veriyor.
Bu sıkıntıyı düzeltme imkanı var mıdır?

Ekler

• WhatsApp Video 2023-06-14 at 10.36.07.mp4
    1.7 MB
Eğer V kademesinde iki probu birbirine değdirdiğinizde 0 gösteriyorsa sorun yok. Gördüğünüz değerler prob kablolarının anten gibi davranarak havaki elektromanyetik dalgalardan yüklendiği elektrik. Sizde biraz fazla salınıyor, ama o da multimetrenin çok gelişkin olmamasından.

Eğer V kademesinde iki probu birbirine değdirdiğinizde 0 gösteriyorsa sorun yok. Gördüğünüz değerler prob kablolarının anten gibi davranarak havaki elektromanyetik dalgalardan yüklendiği elektrik. Sizde biraz fazla salınıyor, ama o da multimetrenin çok gelişkin olmamasından.
0 gösteriyor. Sorun yok o zaman kullanmaya devam. Teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
7,239
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back