BU İKİ ÜRÜN AYNI MI?

TA3UIS

Doğan
Fiziksel olarak birbirine benzese de logolar, ve çiplerde bazı farklar far.
275 TL fiyat etiketi ile satılan ürünü aldığım internet sitesinde satışı yapılan ürün ile bana gelen ürün farklı çıktı, orijinal ürün yerine yanlışlıkla klon ürün mü gönderildi diye şüphelendim. Bu yüzden sormak istedim.

Sitede listelenen ürün:

esp32-wroom-32d-wifi-bluetooth-gelistirme-board-bluetooth-gelistirme-kartlari-espressif-50017-...jpg

Bana gelen ürün:

WhatsApp Image 2026-04-04 at 14.07.46.jpeg

Son düzenleme:
ESP'nin klonu yok. ürünlerden birinde modülün üreticisi espressif, diğerinde modül oem ama içindeki chip gene espressif.

Sana gelende usb soketin arkasında 3 tane diyot var mı yoksa sadece padleri mi var? Belli olmuyor.

Bence listelenen ürün daha kaliteli.

Son düzenleme:

--------------------------------------------------------------------------------------------

Just a heads up in case it saves someone some grief:

I just lost a week debugging "bad wifi" issues that ultimately had nothing to do with wifi or with a bad voltage regulator, but rather a counterfeit CP2102 that was leaking 5 volts to the ESP32 (4.05v to the En pin, and 5v to Rx). Easy to check for this if you have otherwise inexplicable wifi issues: just measure the voltages at En and Rx on the dev board relative to Gnd. They should both be 3.3v. If they're notably higher, likely you have the same issue I did. Chuck the boards and get new ones. The other clue for these exact chips is they say "S1LABs" instead of "SILABS".

The offending boards were from Amazon Oct 9, seller "AITRIP". I just got some overnight from Amazon from "KeeYees" which are exactly the same board (30 pin layout, same components, same positions) but with no-name CP2102 chips that work fine. (I also ordered ESP8266s from KeeYees years ago that were fine, fwiw.)

Birilerinin sıkıntı çekmesini önlemek için bir uyarı:

"Kötü wifi" sorunlarını gidermek için bir haftamı harcadım ve sorunun wifi veya arızalı bir voltaj regülatörüyle hiçbir ilgisi olmadığını, bunun yerine ESP32'ye 5 volt sızdıran (En pinine 4.05v ve Rx'e 5v) sahte bir CP2102 çipinden kaynaklandığını anladım.
Başka türlü açıklanamayan wifi sorunlarınız varsa bunu kontrol etmek kolaydır:
Geliştirme kartındaki En ve Rx pinlerindeki voltajları Gnd'ye göre ölçün.
Her ikisi de 3.3v olmalıdır.
Eğer belirgin şekilde daha yüksekse, muhtemelen benim yaşadığım sorunu yaşıyorsunuzdur.
Kartları atın ve yenilerini alın.
Bu çiplerin diğer bir ipucu ise "SILABS" yerine "S1LABs" yazmalarıdır.

Söz konusu kartlar 9 Ekim'de Amazon'dan, "AITRIP" satıcısından alınmıştı.
Amazon'dan "KeeYees" firmasından bir gecede sipariş ettiğim, tamamen aynı (30 pinli düzen, aynı bileşenler, aynı konumlar) ancak isimsiz CP2102 çipleri içeren bir ürün aldım ve sorunsuz çalışıyor.
(Bu arada, yıllar önce KeeYees'ten ESP8266'lar da sipariş etmiştim ve onlar da sorunsuz çalışmıştı.)

"SILABS"

ESP ESP32-D.png

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,063
Üyeler
3,662
Son üye
GENCOZAN

Son kaynaklar