Buhar makinesi ile kart temizligi

Mikro Step

Kıdemli Üye
PCB montajini yaptim ancak bayagi bir krem lehim ve pasta kalintisi kaldi.

Aksilik bu ya elimde timer alkol vs de kalmamis.

Birden aklima buhar makinesi geldi.

Alkolle vs ugrasmaya gerek yok gibi. Kiyida kosede ciplerin altindaki kirleticiler dalga dalga cikti.

Sanirim bundan sonra kart temizligini buhar makinesi ile yaparim.

1775982745286.png

Bu makinaların ürettiği buhar, %100 buhar olmuyor, içinde su damlaları da oluyor. O yüzden saf su kullanmakta fayda var. Yoksa çok kireçli su varsa, o zaman kart üzerinde kireç kalıntıları kalacak. Bu da sonradan rutubet ile birlikle elektroliz riski taşıyor.

Temizleyici kimyasallarim olsa bile en son asamada deterjanli su ile kopurte kopurte musluk suyu ile kartlarimi temizliyorum.

Karti kendi haline kurumaya birakirsam kirec lekeleri olabiliyor fakat basincli hava ile de karti kurulayinca piril piril ve lekesiz oluyor.

Temizleyici kimyasallarim olsa bile en son asamada deterjanli su ile kopurte kopurte musluk suyu ile kartlarimi temizliyorum.

Karti kendi haline kurumaya birakirsam kirec lekeleri olabiliyor fakat basincli hava ile de karti kurulayinca piril piril ve lekesiz oluyor.
Uzun süreli ısı komponentlere zarar vermiyor mu..

Elektrik panosu yıkama .

24000 volt ?

Son düzenleme:
Uzun süreli ısı komponentlere zarar vermiyor mu..
Sicak hava ile lehim yaparken komponentleri daha cok zorluyorum ve bir sey olmuyor.

Tazyikli buharin guzelligi, buhar makinesinden cikan buhar cok basincli oldugu icin buhar, cipin bacaklarinin arasindan cipin altina da isliyor ve cipin altindaki pislikleri getiriyor..

Bu makineyi soyle tarif edeyim. Kompresorun hava degil buhar verdigini dusunun. Basinc cok yuksek.

Forum istatistikleri

Konular
9,084
Üyeler
3,678
Son üye
elfdmrts

Son kaynaklar

Back