Merhabalar, 36 saatir çözüm aramadığım forum sitesi izlemediğim youtube videosu kalmadı. Fidye virüsü bulaştı tüm dosyalarımın uzantısı " cdtt " olarak uzatıldı. Saldırganın istediği ücret 1999
erkeno¨demedekolaylıksag˘lıyor999 sağolsun. Youtube' de bir kaç paylaşımda bat dosyası ile şifrelenmiş dosyaların şifresinin kırıldığını gördüm çözüm için iletişime geçilmesi iştenmiş telegram ve mail adresi paylaşmışlar çöze bileceğini idda eden 3 adrese iletişime geçtim adresler den birisi 75
istedipazarlıkla50 düştü bir diğer adres 300 $ dolar istedi pazarlık yapmadı kalan son adres henüz dönmedi. Anladığım şifreleme için kullanılan key olmadan %100 bu kişilerinde şifreleri kırıp kıramayacağının garantisi yada ödeme yapılsa dahi dosyaların başarılı şekilde şifrelerinin kaldırılabileceğinin garantisi yok 1 Tb 20 yıllık kişisel arşiv yalan oldu. Programlar vs önemli değil yerine konula bilecek şeyler fakat çocukların resimleri, videoları vs önemli kısımd. 36 saatlik araştırmaların sonunda nezaket ve profesyonel olarak konunun en iyi bu başlık altında tartışıldığını gördüm " Nt " kullanıcısının yazmış olduğu kodların başarılı olup olmadığını merak edişimin yanı sıra sizlere sormak istediğim " cdtt " yeni varyant olduğu için ( en azından ben böyle anladım ) " Emsisoft " veya başka yöntemler geliştirilene kadar yedeklerimi saklamalımıyım? Yeni varyant için çözüm kısa sürede çıkar veya çıkartılma şansı olabilir mi?