Bununla ilgili uğradığım hurdacılara bahsettim, ellerine düşerse ayıracaklar...Aslında hurdacıda bir döküm tabla denk gelse kullanılabilir.
Evet haklısınız, zaten excell tablomda dolar olarak listeliyorum ürünleri. Teşekkür ederim tavsiyeniz için...Fiyatı TL belirleme. Alacağım malzemeler TL fiyatlı değil. Mümkünse sen çizerken fiyatlar değişeceğinden o parayı dolar yapman lazımdı. Böylece 6 aya o makina ile uğraşırken fiyat değişiminden etkilenmezsin.
Merakla bekliyoruz gelişmeleri...kontrolkalemi forumunda aktif iken Suat Korkmaz mekanik bilgisiyle dikkatimi çekiyordu, güzel bir çalışma yapmış. Bunu görünce kendim yapma azmim daha da arttı
Hatta şöyle birşey de aklıma geliyor. İlla ısıl işlem yaptırmaya da gerek yok. Geçenlerde sert metali işlemeye müsait torna kesici uçlar almıştım. Sertleştirilmiş bir çeliği doğrudan benim tornada işleyebilmem lazım. Koniği de yapabildiğim kadar iyi yaparım, ince ayarını da spindle bakımı yapan bir yere yaptırırım. Tamam, bu iş olacak!
Suat'ın yaptığı yapılır. Hatta o bazı şeyleri ilk yaptığından hatalar yaptı. Konik işleme işi biraz zor. Onu çözmek lazım.
Dökümanda gördüğüm kadarıyla "Dynamic Load Carrying Capacity" 4'te en düşük. Her ne kadar fazla yük binmese de işleyeceği malzeme çelik olacağından düşündürdü bu beni biraz, sonuçta spindle'a birçok açıdan dinamik yük biniyor işleme sırasında...Bu dokümandaki seçeneklerden 4'i kullanmak bana mantıklı geliyor. Çok ağır bir yük altında olmayacak bizim spindle (makina küçük) ve 4. seçenek bize yüksek devir hızı sağlıyor.
Makinemin çizimini kalıbı dâhil tamamladım, maliyet hesabı sonucunda da yaklaşık maliyet her şey dahil 8500TL civarında çıktı.
Malzemeleri sipariş ettikten sonra yapmaya başlayacağım. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
11351 eklentisine bak
Başta dediğim spindle motora geldik. Asenkron motorlar olur fakat işte sürücü filan derken ekonomik yapmak sıkıntı.