Mikro Step
Kıdemli Üye
Sordugunuz soruya cevap verirken sozunu kesip, hayir o oyle degil, neden oyle diyorsun o calismaz gibi uyarilarda bulunulunca hemen ozur dileme moduna giriyor ve hatasini itiraf ediyor ve tekrar bir baska aciklamaya giriyor.
Yalniz sik sik dil uzerine egitildigini vs soyluyor. Gercekten makinanin benimle Turkce dialoga girmesi hatta benden daha guzel cumleler kurmasi muazzam bir sey. Ileride bu zekanin dil degil de matematik vs agirlik konular uzerine gelistirilecegini dusunursek insanligin sonu yakin gibi.
Evrimlesme sonucu artik biyoljik bedenlerimiz dinazorlar gibi yok olacak ve yolumuza yapay zeka olarak devam edecegiz gibi gorunuyor.
Fakat ben hala bu sohbet ettigim nesnenin makine olduguna inanmiyorum. Yada makina olmadigina inanmak istiyorum. Kisacasi bu durumu kabullenemiyorum.
Bilsin bilmesin cevap vermeye odaklanmis.
Mesela asagidaki konusmaya bakin.
Bir arabada motorun seho yapmasi nasil onlenir
Bir arabada motorun sehpaya yani aşırı ısınmaya başlaması durumunda yapılması gerekenler şunlar olabilir:
Anladım, yanlış anlamışım. Motorun seho yapmasını önlemenin birkaç yolu vardır:
peki frenlerde zikiyoski sorunu nasil cozulur?
Frenlerde sıkışma ya da zıkırdama sorunu, birkaç farklı nedenle oluşabilir. Bu nedenle, sorunu çözmek için yapılması gerekenler de değişebilir. Ancak genellikle, frenlerdeki sıkışma sorununu çözmek için
hayir sikisma yada zikirdamadan bahsetmiyorum zikiyoski sorununu soruyorum
Tamam, anladım. Frenlerdeki "zikiyoski" sesi genellikle fren balatasındaki aşınmadan kaynaklanır ve bu durum, fren balatasının değiştirilmesi ile çözülebilir. Aşınmış bir fren balatası, fren diskine fazla baskı uygulayabilir ve bu da fren balatasında zikirdama ya da zikiyoski sesine neden olabilir.
Fren balatasının değiştirilmesi için bir oto tamircisine gitmeniz önerilir. Fren balatası değiştirildiğinde, genellikle fren diskleri de kontrol edilir ve gerektiğinde değiştirilir. Ayrıca, fren hidroliği seviyesi de kontrol edilir ve gerektiğinde değiştirilir. Bu işlemler, fren sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar ve frenlerin daha güvenli hale gelmesine yardımcı olur.
Fren balatası ve diskleri, fren sistemi için hayati önem taşıdığından, araç sahiplerinin düzenli olarak fren sistemlerini kontrol ettirmeleri ve gerekli bakım işlemlerini yaptırmaları önemlidir. Bu, hem araç güvenliğiniz hem de diğer sürücülerin güvenliği için önemlidir.
Yalniz sik sik dil uzerine egitildigini vs soyluyor. Gercekten makinanin benimle Turkce dialoga girmesi hatta benden daha guzel cumleler kurmasi muazzam bir sey. Ileride bu zekanin dil degil de matematik vs agirlik konular uzerine gelistirilecegini dusunursek insanligin sonu yakin gibi.
Evrimlesme sonucu artik biyoljik bedenlerimiz dinazorlar gibi yok olacak ve yolumuza yapay zeka olarak devam edecegiz gibi gorunuyor.
Fakat ben hala bu sohbet ettigim nesnenin makine olduguna inanmiyorum. Yada makina olmadigina inanmak istiyorum. Kisacasi bu durumu kabullenemiyorum.
Bilsin bilmesin cevap vermeye odaklanmis.
Mesela asagidaki konusmaya bakin.
Bir arabada motorun seho yapmasi nasil onlenir
Bir arabada motorun sehpaya yani aşırı ısınmaya başlaması durumunda yapılması gerekenler şunlar olabilir:
- Arabayı durdurun: Eğer motorunuzun aşırı ısındığını fark ederseniz hemen aracı güvenli bir yere çekin ve motoru durdurun.
- Motor kapağını açın: Motor kapağını açarak havalandırın ve soğumasını bekleyin.
Anladım, yanlış anlamışım. Motorun seho yapmasını önlemenin birkaç yolu vardır:
- Düzenli bakım: Araç motorunun düzenli olarak bakımının yapılması, motorun seho yapma riskini azaltır. Bu nedenle, aracınızın bakım planını takip edin ve önerilen periyotlarda aracınızın bakımını yaptırın.
- Motor yağı seviyesini kontrol edin: Motor yağı seviyesinin düşük olması, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir ve bu da seho yapma riskini artırır. Bu nedenle, aracınızın motor yağı seviyesini düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse tamamlayın.
- Sıcak havalarda aracı aşırı zorlamayın: Sıcak havalarda aracınızı aşırı zorlamak, motorun seho yapma riskini artırabilir. Bu nedenle, sıcak havalarda aracınızı yüksek devirlerde kullanmaktan kaçının, aracınızı doğru şekilde soğutun ve gereksiz yere fazla yük taşımaktan kaçının.
- Su seviyesini kontrol edin: Aracın soğutma sistemindeki su seviyesi düşükse, motorun aşırı ısınması ve seho yapması riski artabilir. Bu nedenle, aracınızın soğutma sistemindeki su seviyesini düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse su ekleyin.
peki frenlerde zikiyoski sorunu nasil cozulur?
Frenlerde sıkışma ya da zıkırdama sorunu, birkaç farklı nedenle oluşabilir. Bu nedenle, sorunu çözmek için yapılması gerekenler de değişebilir. Ancak genellikle, frenlerdeki sıkışma sorununu çözmek için
hayir sikisma yada zikirdamadan bahsetmiyorum zikiyoski sorununu soruyorum
Tamam, anladım. Frenlerdeki "zikiyoski" sesi genellikle fren balatasındaki aşınmadan kaynaklanır ve bu durum, fren balatasının değiştirilmesi ile çözülebilir. Aşınmış bir fren balatası, fren diskine fazla baskı uygulayabilir ve bu da fren balatasında zikirdama ya da zikiyoski sesine neden olabilir.
Fren balatasının değiştirilmesi için bir oto tamircisine gitmeniz önerilir. Fren balatası değiştirildiğinde, genellikle fren diskleri de kontrol edilir ve gerektiğinde değiştirilir. Ayrıca, fren hidroliği seviyesi de kontrol edilir ve gerektiğinde değiştirilir. Bu işlemler, fren sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar ve frenlerin daha güvenli hale gelmesine yardımcı olur.
Fren balatası ve diskleri, fren sistemi için hayati önem taşıdığından, araç sahiplerinin düzenli olarak fren sistemlerini kontrol ettirmeleri ve gerekli bakım işlemlerini yaptırmaları önemlidir. Bu, hem araç güvenliğiniz hem de diğer sürücülerin güvenliği için önemlidir.
Son düzenleme: