Ucu bile yapmak lazım. Bakırdan uc yapsak sonra kaplama yapsak...
JBC sapı hazır alıp devresini yaparız diyorduk. Sap stratosfere çıkmış. Artık amacımız sadece JBC ucu almak ve geri kalanını yapmak olmalı
Talaşlı imalat bizim işimiz mi sankiİşin orası metalürjiye giriyor, pek bizim alanımız değil. Metal üzerine metal kaplama işi.
Talaşlı imalat bizim işimiz mi sanki
Şuan bende tam olarak onun peşindeyimJBC sapı hazır alıp devresini yaparız diyorduk. Sap stratosfere çıkmış. Artık amacımız sadece JBC ucu almak ve geri kalanını yapmak olmalı
T-12 kit alıp jbc sapını bağlasakT12 kit alalım hepimiz gayet güzel bir havya oluyor bence
Teşekkür ederim gerçekten bunu minimum bütçeyle ömürlük bir alet yaparsak hepimiz faydalanırız jbcye 10.000 verene kadar biz klonunu 3 e 4 e hadi iki sapla 5 e bile mal etsek yarı yarıya kârdayız. Ben Ankarada ikamet ediyorum elektronik malzemede geniş yelpaze var burda. Hatta uyumlu olursa elimde ups var onun transformatörünü oyuna sokabiliriz.devreyi çizer yazılımla uğraşırım.
@taydin abi'de yazar.
@Endorfin35+ abide çizer.
sorunumuz yok altyapı konusunda.
mevzumuz ilk adımı atmaksa ben atarım.
ÇalışmazT-12 kit alıp jbc sapını bağlasak
böyle bendeki vidaları sendeki trafoyu diğerinin elindeki işlemciyi kullanırsak proje yürümez.Teşekkür ederim gerçekten bunu minimum bütçeyle ömürlük bir alet yaparsak hepimiz faydalanırız jbcye 10.000 verene kadar biz klonunu 3 e 4 e hadi iki sapla 5 e bile mal etsek yarı yarıya kârdayız. Ben Ankarada ikamet ediyorum elektronik malzemede geniş yelpaze var burda. Hatta uyumlu olursa elimde ups var onun transformatörünü oyuna sokabiliriz.
O zaman en uygun bulabilceğimiz malzemeler direnc.net mi yoksa robotistandamı bulunur yada internetten net bir malzeme ve fiyat listesi çıkaralım ben onlarla gidiyim bizim burda konya sokakta araştırıyım daha uyguna bulunursa burdan alıp kargolarım. Birde tasarlamayı düşündüğümüz istasyon ısı ayarlı ekranlı uyku modlu ve jbc kollu olarak olucak sanırım jbc kollarının soket yapısı aynı die biliyorum sap ve uç ulaşımını kişiye bırakıp kalanı burda tasarlayıp projelendirip paylaşmak daha mantıklı olur gibi. Hatta montaj işinide herkes kendi yapabilir siz yazılımı uzak masaüstünden bile yüklersiniz sanırım.böyle bendeki vidaları sendeki trafoyu diğerinin elindeki işlemciyi kullanırsak proje yürümez.
hepimizin internetten alabileceği şekilde yapmak lazım
Neye istinaden güç ve voltaj açısından mı ?Çalışmaz
Şöyle bir videomuzda var çok güzel bi referans olabilir bence.
Abi yazılım konusunda sponsorumuz olmak istersen çok seviniriz @Ahmet oda pcb çizimini yapıcak hepimiz kalite istasyon kullanacağız inşallahYapı taşları olarak güzel bir proje, ama videoda kendisi de diyor, software'de bug var, o yüzden ayarlanan sıcaklığa geç ulaşıyor diyor. Hardware yapısı referans alınabilir, ama yazılımı referans almasan, kendin yazsan daha iyi olur.
Abi şimdi sanırım ahmetle senin ortak bi malzeme ve maliyet listesi yapması gerekiyor çünkü ben sürücü ve yazılım konusunda yokum gibi ama montaj konusunda çok ağır işlerin içinden geçerim 201 malzemeden kart yapalım elimde dizebilirim.Olayı çok daha basite indirmek de mümkün. Bir SSR ile süreceksin ısıtıcıyı, termokupl ile sıcaklığı ölçeceksin ve PID kontrol ile ısıyı regüle edeceksin. O zaman scott'unkinden çok daha iyi sonucu çok daha basit devre ile alırsın. İşin çoğunu yazılım yapar.
Abi şimdi sanırım ahmetle senin ortak bi malzeme ve maliyet listesi yapması gerekiyor çünkü ben sürücü ve yazılım konusunda yokum gibi ama montaj konusunda çok ağır işlerin içinden geçerim 201 malzemeden kart yapalım elimde dizebilirim.