Çılgınca bir dağınıklık

Yapacağım yazılımı partbox'dan daha iyisi için değil, hobiciler için daha iyi olmasına uğraşacağım. Sade ve yerli. :D Yazılıma başlamadan önce ödevi iyi yapmak için uğraşıyorum. Fazladan PDF ekleme fikri iyiymiş...

Yapacağım yazılımı partbox'dan daha iyisi için değil, hobiciler için daha iyi olmasına uğraşacağım. Sade ve yerli. :D Yazılıma başlamadan önce ödevi iyi yapmak için uğraşıyorum. Fazladan PDF ekleme fikri iyiymiş...
Sen program olarak mı yapacaksın? Yoksa internet tabanlı mı?

Web tabanlı. Böyle bir şeyin bu dönemde sadece pc de çalışacak şekilde yazılması doğru değil. Mobil dahil tüm platformlardan erişilmesi gerekir.

O zaman ben hiç bulaşmayayım. Sen şimdi prof yaparsın. Ben çömez kalırım :katil1:

Sen partbox.io da kullandığın için neyin gerektiğin neyin gerekmediğini zaten görmüşsündür. Bir gereksinim / özellik listesi var mı şu anda aklında?

Otomatik API larla datasheet çekme güzel bir özellik ama bence sonraki sürümlerde olsa da olur. Acil ihtiyaç bence çok hızlı ve kolay veri girişi ve çok esnek arama seçenekleri. Datasheet'i manuel olarak girsek olur bence. Gökhan'a da dediğim gibi forumun sunucusunu kullanabilirsin. Altyapı olarak php/mariadb/apache hepsi var :)

Xampp phpmyadmine baktım. Hakkaten Mariadb olarak yükleniyormuş. Hiç farketmemiştim.
Şimdi işin yoksa PDO bağlantılarını hatırla. Benim askerlik bitmez :D

mariadb.png

Sen partbox.io da kullandığın için neyin gerektiğin neyin gerekmediğini zaten görmüşsündür. Bir gereksinim / özellik listesi var mı şu anda aklında?

Otomatik API larla datasheet çekme güzel bir özellik ama bence sonraki sürümlerde olsa da olur. Acil ihtiyaç bence çok hızlı ve kolay veri girişi ve çok esnek arama seçenekleri. Datasheet'i manuel olarak girsek olur bence. Gökhan'a da dediğim gibi forumun sunucusunu kullanabilirsin. Altyapı olarak php/mariadb/apache hepsi var
Partbox'da benim kullanmak istediğim özellikler mevcut değil. Mesela elle yeni malzeme oluşturmak istediğinde alanlar çok kısıtlı senin örnekte olduğu gibi PDF filan yüklenmiyor. Benim asıl canımı sıkan bir de şöyle bir durum oluştu; Partbox'a ücretsiz Türkçe çevirisini yapayım, forumda arkadaşlarımla listemi paylaşmak istiyorum filan diye eposta gönderdim adamlar ciddiye almadılar. Bir kısmı ticari olabilir anlıyorum da çeviri olayında milliyetçi bir hava sezdim. Sırf bunun için bile daha iyisi yapılır... Yukarıda da belirttiğim gibi benim ilk hedefim azınlığa hitap eden çok daha basit bir versiyon, belki ileride ticari bir noktaya dönmesi de gerekebilir.

Octopart API'si seçtiğin versiyona göre otomatik olarak bir PDF öneriyor ve onu kullanıyorsun. PDF versiyonu seçmek gibi bir seçenek yok. Hatta aynı entegrenin birden fazla (birebir aynı özelliklerde) kopyası da olabiliyor. Hem üreticiden hem de dağıtıcıdan veri topladıkları için veri benzersizliği her zaman söz konusu olmuyor. Özel olarak bir PDF yükleme alanı, açıklama alanı filan eklenir çok sorun değil.

Sunucu olarak evdeki yapıyı kullanacağım. Geliştirme tamamlandıktan sonra belki taşıma durumu olabilir. Daha önce de senle konuştuğumuz gibi evde web server işini de bu vesileyle ayrı bir konu olarak ilişkilendirebiliriz. 6 mm ahşap plaka sordum 110 TL dediler o an müsait değildim bahsettiğim o işte biraz geçikti.

Adamlar incik boncuk her şeyi merak ediyor. Bu bilgileri başvuru formunda kısaca doldurup göndermiştim. Onay gelmezse alternatif bir çözüm bulmak gerekir.

1584130758570.png

Bu senin yaptığın projenin kendilerine nasıl bir fayda sağlayacağını anlamaya çalışıyorlar :) Eğer bir fayda göremezlerse muhtemelen onaylamazlar.

Belki olayı eğitim şeklinde tanıtabilirsin. "Bir üniversitenin laboratuvarı için bir parça envanter yazılımı yapıyorum, arka planda da octopart'ın kullanıldığını da açıkça belli edeceğim. Öğrenciler de sizin sitenizi tanıyacak ve profesyonel hayatlarında da kullanmaya devam edecek" şeklinde damardan girebilirsin :D

Bunların kendi sitelerinde FAQ bölümünde tamamen ücretsiz hizmet veriyoruz ama firma ve dağıtıcılara arama verilerini satarak, sponsorluk alarak dükkanı döndürüyoruz gibi bir şey söylüyorlar. Bu nedenle ben daha kuşkulu bakıyorum.

Fikir aşırmaya çalışıyor gibi geldiler. Bu bana eposta gönderen kişinin kendince işgüzarlığı da olabilir/bilemiyorum. Sonuçta benim API ile yaptığım her sorgu bunların çerçevesinden bakıldığında işleyişlerine uygun -hatta faydalı- bir arama. Kamuya açtığı ve aramalar sonucu ortaya çıkan bilgiden para kazanıyorken 1 tane bile olsa bu sorgu sayısını arttıracak isteğin nesini sorgulayacak. Sorgulasa bile ben zaten stok takibi yapacak bir yazılım yapacağım diye beyan ettim niye gereksiz detay istesin?

Belki olayı eğitim şeklinde tanıtabilirsin. "Bir üniversitenin laboratuvarı için bir parça envanter yazılımı yapıyorum, arka planda da octopart'ın kullanıldığını da açıkça belli edeceğim. Öğrenciler de sizin sitenizi tanıyacak ve profesyonel hayatlarında da kullanmaya devam edecek" şeklinde damardan girebilirsin :D

Bende aynen benzer bir cevap gönderdim :D

Son düzenleme:
Adamlar tam tokatçı, aramalardan doğan verilerini satarak kazanıyoruz tamamen ücretsiz dedikleri siteye API aracılığı ile ulaşırsak aşağıdaki ödemelerden birini yapmamız gerekiyormuş. En fazla 5bin istek olur demiştim. O da sağolsun en uygun olanını öneriyor. :D

1584487306927.png

Verileri Octopart'tan API olmadan da alırım o şekilde tamamen ücretsiz ama sağlıklı olmaz ya da edu adresinden posta gönderene 1. paketi ücretsiz veriyorlar ama neyse... Başka bir alternatif bulmak lazım. Tavsiyesi olan var mı?

Çok pahalı bence. Sırf otomatik datasheet bulmak için fazla pahalı.

partbox.io acaba nasıl buluyor datasheet'leri?

Octopart API'si kullanıyor. Ücretsiz bölümü milleti alıştırmak için veriliyor bir gün herkes para ödeyecek diyebilir. Normalde o da ticari bir ürün...

Hocam basit olan iyidir diyorum. Mümkünse kutulara isim vermek yerine sadece numara veriniz. Bir excel dosyasında da numaralı kutuların içeriğini yazınız. bu şekilde yeni gelen bir elemana yeni bir kutu oluşturmak yerine sadece boşluğu olan bir kutuya koyarsınız. Atıyorum bir kutuda hem motor, hem lcd koyabilirsiniz. lazım olunca excel dosyasından da bakarak hangi kutuda olduğunu bilirsiniz.

Evimde oluşturduğum listenin fotoğrafı
liste.png

LibreOffice Calc'ta dün bakmıştım. Verileri hem basit hem de gelişmiş filtreleme yapılabiliyor. Neredeyse SQL sorgularını aratmayacak kadar ayrıntılı. Ben de bu sistemi deneyeceğim herhalde. partbox.io yu istiyorum ama 3000 komponent limitinden tırsıyorum.

Dediğin gibi kutulara rakam vermek çok büyük esneklik sağlıyor ve bir kenara sıkışmıyorsun. Ama bunun da en büyük sakıncası şu: Diyelim çalışıyorsun ve 10 tane parçayı kutularından çıkardın. Sonra bunları yerine koyarken her parça hangi kutudan çıktı hatırlamayacaksın. Tekrar bakman gerekecek. Belki de karmaşık sorguyu tekrar yapacaksın. Buna nasıl bir çözüm getirmek lazım?

Ama bir PHP uygulaması şeklinde yaparsan buna şöyle bir çözüm getirilebilir:

Her alınan parça için bir (AL) butonuna basarsın ve program da bu parçaların bir "geçmiş" listesinde tutar. 10 parça aldın, 10 tanesi de listede. Sonra bunları geri koyacağın zaman o listeye bakman yeterli. Her parçanın kutu numarası belli olacak orada.

Office in yeni sürümünde excele çok mükemmel sorgulama özellikleri eklendi ,
Excelle neler yapılabileceğine basit bir örnek:
(Bu arada abla excel experi .Model veya manken değil :katil1:

Her alınan parça için bir (AL) butonuna basarsın ve program da bu parçaların bir "geçmiş" listesinde tutar. 10 parça aldın, 10 tanesi de listede. Sonra bunları geri koyacağın zaman o listeye bakman yeterli. Her parçanın kutu numarası belli olacak orada.
Aslında önce masa başında proje için gerekli malzemeleri seçip sonra bunları alırsan zaten projen bittiğinde proje malzeme listesine göre hangisini geri koyman gerektiğine dair de bir fikir oluşur. Hatta projeden başka bir tane daha yap dediğinde otomatik olarak o listedeki ürünler stoktan da düşer.

Excel çok aktif olmayan işlerde çok kullanışlı ama onu saklamak filan genelde sorun olur. Zaman içinde Excel klasörü altında bir sürü Excel dosyası da kendi başına organize edilmesi gereken bir konuya dönüşebilir. En azından benim için öyle. :D

Office in yeni sürümünde excele çok mükemmel sorgulama özellikleri eklendi ,
Excelle neler yapılabileceğine basit bir örnek:
(Bu arada abla excel experi .Model veya manken değil :katil1:

Evet güzel anlatmış. Böyle saygın bir şekilde giyindikten sonra sunucunun güzelliği çok dikkat dağıtmıyor.

Geçenlerde Creality Ender 3D yazıcı araştırıyordum youtube'da, aşağıdaki video ile karşılaştım.

Nedense, ne kadar gayret etsem de, bir türlü yazıcıya odaklanamadım :katil2: Zaten bir süre sonra da teknik anlamda boş olduğunu anlayıp devam ettim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back