Sen program olarak mı yapacaksın? Yoksa internet tabanlı mı?Yapacağım yazılımı partbox'dan daha iyisi için değil, hobiciler için daha iyi olmasına uğraşacağım. Sade ve yerli. Yazılıma başlamadan önce ödevi iyi yapmak için uğraşıyorum. Fazladan PDF ekleme fikri iyiymiş...
Yapacağım yazılımı partbox'dan daha iyisi için değil, hobiciler için daha iyi olmasına uğraşacağım. Sade ve yerli. Yazılıma başlamadan önce ödevi iyi yapmak için uğraşıyorum. Fazladan PDF ekleme fikri iyiymiş...
Partbox'da benim kullanmak istediğim özellikler mevcut değil. Mesela elle yeni malzeme oluşturmak istediğinde alanlar çok kısıtlı senin örnekte olduğu gibi PDF filan yüklenmiyor. Benim asıl canımı sıkan bir de şöyle bir durum oluştu; Partbox'a ücretsiz Türkçe çevirisini yapayım, forumda arkadaşlarımla listemi paylaşmak istiyorum filan diye eposta gönderdim adamlar ciddiye almadılar. Bir kısmı ticari olabilir anlıyorum da çeviri olayında milliyetçi bir hava sezdim. Sırf bunun için bile daha iyisi yapılır... Yukarıda da belirttiğim gibi benim ilk hedefim azınlığa hitap eden çok daha basit bir versiyon, belki ileride ticari bir noktaya dönmesi de gerekebilir.Sen partbox.io da kullandığın için neyin gerektiğin neyin gerekmediğini zaten görmüşsündür. Bir gereksinim / özellik listesi var mı şu anda aklında?
Otomatik API larla datasheet çekme güzel bir özellik ama bence sonraki sürümlerde olsa da olur. Acil ihtiyaç bence çok hızlı ve kolay veri girişi ve çok esnek arama seçenekleri. Datasheet'i manuel olarak girsek olur bence. Gökhan'a da dediğim gibi forumun sunucusunu kullanabilirsin. Altyapı olarak php/mariadb/apache hepsi var
Belki olayı eğitim şeklinde tanıtabilirsin. "Bir üniversitenin laboratuvarı için bir parça envanter yazılımı yapıyorum, arka planda da octopart'ın kullanıldığını da açıkça belli edeceğim. Öğrenciler de sizin sitenizi tanıyacak ve profesyonel hayatlarında da kullanmaya devam edecek" şeklinde damardan girebilirsin
Aslında önce masa başında proje için gerekli malzemeleri seçip sonra bunları alırsan zaten projen bittiğinde proje malzeme listesine göre hangisini geri koyman gerektiğine dair de bir fikir oluşur. Hatta projeden başka bir tane daha yap dediğinde otomatik olarak o listedeki ürünler stoktan da düşer.Her alınan parça için bir (AL) butonuna basarsın ve program da bu parçaların bir "geçmiş" listesinde tutar. 10 parça aldın, 10 tanesi de listede. Sonra bunları geri koyacağın zaman o listeye bakman yeterli. Her parçanın kutu numarası belli olacak orada.
Office in yeni sürümünde excele çok mükemmel sorgulama özellikleri eklendi ,
Excelle neler yapılabileceğine basit bir örnek:
(Bu arada abla excel experi .Model veya manken değil