Sercan
--
Octopart için kişiye özel api yapılamaz mı?
Sistemi kullanmak isteyen kendi hesabından bağlanır, kendine ait 500 sorgusunu kullanır.
Api'nin ne olduğunu biliyorum ama kodlama kısmında nasıl faydalanılıyor bilmiyorum.
Olabilir ama birinden kredi kartı bilgileri ile ücretsiz diye aldığı api-key'i benim sistemime yükle diyemem. Limit aşılır ya da başka bir aksilik olursa ne olacak? Sonuçta bu ticari yazılım değil ve bende bunu ona göre daha ilkel şartlarda geliştirip/barındıracağım.
Aslında ilk gönderiyi yazarken aklıma başka bir seçenek daha geldi. Partbox belirli bir limitte ücretsiz kullanım hakkı sunuyor. İlk veri tabanı burada oluşturulup topluca transfer edilir. Sistem 500 sonuç gösterdiği zaman otomatik olarak o ay başka sorgu yapmayabilir. Her türlü Octopart hep bir dolambaçlı olacak.
Diğer taraftan bakarsan Özdisan'da eski ürünleri bulamıyorsun ama güncel ürünlerin hemen hepsi mevcut ve kendi içindeki limitleri ile sorunsuz çalışır. Mouser da aynı şekilde kendi içindeki limitler ile sorunsuz, sadece Özdisan'a göre detay bilgileri yerine kısa açıklama ile yetinip detay gerektiğinde kendi sayfasını açarak kullanmak gerekir. Bunlar da ücretsiz/zahmetsiz seçenekler.
Bu arada, aklınıza gelen bu üç firmadan daha geniş veri tabanı olan firma var ise onlara bakarım.