Çinde NoteBook üretimi.. R.Feranec

Her zaman için endüstriyi askeri yada savunma temelli projeler besler büyütür ve sivilleşir.
Daha yeni yeni askeri projelerde göze görünmeye başladık.
İyi bir disiplinle yarıiletken sektörüde nasiplenebilir bu yapılanmadan.
Ancak ne kadar hızlı gelişir bilemiyorum.
Yarıiletken yatırım desteği alan firmalardan biri Yongatek.
Tanıtım vidyolarını seyredince dumur oldum.
GÇip imal etmenin kıyısında bile değiller sanki.
PCB firması sanki..
Mikrodenetleyici / asic imal etmek ile tasarlamak çok farklı alanlar ülkemizde tasarım alanında iyi şirketler var yongatek de bunlardan birtanesi teknofestteki çip tasarımı katagorisi de bu alanı geliştiren güzel bir yarışma. Tasarım başlı başına çok büyük bir iş iken üretimi çok daha zor bir konu. Düşük nm lerde bilgisayar /telefon işlemcisi, ekran kartı VS zaten ayrı bir lig ama mikrodenetleyici, pmic, asic gibi endüstriyel alanlarda cok daha büyük nm lerde üretim yapılıyor o alanlar hedeflenebilir.
Videoyu izledim bence sıkıntı videoda hiçbir tasarımı göstermemişler videoyu çekenlere ne yapsın dönüp dönüp pcbleri çekmiş. :katil2:

Not: yazıyı tamamlayamayan elim göndere çarptı.

Son düzenleme:
Biara Çin menşeili TV boxlarda (sanırım android olanlarda) çok yaygın bir şekilde trojen çıkmış idi. Hazır varken yazılımları yapmak belki değersiz gözüküyor ama bence gerekli.

Çinde arge personeli var derken sadece bu firmaya çalişan personeller mi yoksa design house gibi anlaşmalı mı ortak çalişan personeller mi? Çinlilerin yapıp bizim yapamadığımız ne var? Belki daha fazla personel daha fazla maliyet gerek ama günün sonunda burada muhendis istihdam etmek /eğitmek benim için daha önemli.
sadece bu firmaya ait bir ofis ve orada 20-25 personel çalışıyor.

set top box yaparken çinli mühendis ve çince bilen elemanlar şart. çünkü uygun fiyatlı cpular için ingilizce destek yok denecek kadar az.
çinlinin yapıp bizim yapamadığımız sorusunun cevabını çinde bu ekiple beraber iş yaparken anladım. saat 9.00 olduğunda koca ofiste öğle arası gelene kadar sadece yoğun bir klavye mouse sesi dışında çıt çıkmıyor. arı gibi değil, arının da iki katı peformans ve konsantrasyonla çalışıyorlar.
türkiyede kendini bu kadar işe verecek kaytarmayacak en azından sıkılıp bir hava almayacak eleman yok.

sadece bu firmaya ait bir ofis ve orada 20-25 personel çalışıyor.

set top box yaparken çinli mühendis ve çince bilen elemanlar şart. çünkü uygun fiyatlı cpular için ingilizce destek yok denecek kadar az.
çinlinin yapıp bizim yapamadığımız sorusunun cevabını çinde bu ekiple beraber iş yaparken anladım. saat 9.00 olduğunda koca ofiste öğle arası gelene kadar sadece yoğun bir klavye mouse sesi dışında çıt çıkmıyor. arı gibi değil, arının da iki katı peformans ve konsantrasyonla çalışıyorlar.
türkiyede kendini bu kadar işe verecek kaytarmayacak en azından sıkılıp bir hava almayacak eleman yok.
İnanılmaz bir disiplinleri var ve 1 gün değil hergün bu şekilde çalışıyorlar.

Üretim sektöründe maliyetler hep ön planda oldu. Son tüketici ürünlerinde satış fiyatını daima müşteri belirler. Müşterininde Ben bunu 10 liraya alırım dediği ürünü siz 11'e mal edip 12 ye satamazsınız. Spesifik ürünler olması lazım.

Tabiki bireylerin gecim derdi olmamak kaydiyla bu durum bilinclenme ile alakali.

Avustralya'da 4 yilim gecti. Orta yas ve ustu kesim marketlerde alisveris yaparken ambalajinda Made in Australia olanlari tercih ediyordu.

Forum istatistikleri

Konular
8,593
Üyeler
3,416
Son üye
hdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back