farukcandemirel
Aktif Üye
Mehabalar herkese iyi günler 1 yıldır kullandığım nispeten yeni olan multimetrem garip bir şekilde bozuldu içini açtığımda herhangi bir şey göremedim bunun tamiri olurmu olursa yapmak mantıklımı onu merak ediyorum kesin emin değilim nasıl bozulduğuna ama dün gece bir kondansatörü ölçmek için kullanmaya çalıştım cihazda çok nadir kondansatör ölçümü yaptığım için problar hala sağ iki yere takılıydı normalde orta 2ye takmam lazımdı ben bunu unuttum ve o şekilde ölçmeye çalıştım çok küçük bir kıvılcım çıktı sonrasında sadece diyot modunda devamlılık ölçtüm devamlılık modu olması gerektiği gibi çalıştığı için(tek düzgün çalışan o) daha yeni farkettim cihazın bozulduğunu buna şimdi nasıl bir müdahele edebilirim onu merak ediyorum öğrenci olduğum için yeni bir multimetre almanın çok taraftarı değilim fotoğrafları ekledim.
gerekirse diye biraz daha detay vereyim: diyot ve devamlılık harici hiç bir mod çalışmıyor ekranda 0 yazması gerekirken hep 1 yazıyor bazen atıyorum 200 ohm kısmından diyot ölçümüne geçirince cihaz kendini kapatıyor tekrar kapa aç yapmak gerekiyor ama tekrar tekrar bunu yapmıyor arada yapıyor voltaj ölçümü yaparken bazen sadece 1 yazıyor bazende 1in önünde - işareti çıkıyor garip bir durum tahminimce direkt asıl işlemci gitmiştir ama daha tecrübeli olan sizlere bir danışayım dedim.
gerekirse diye biraz daha detay vereyim: diyot ve devamlılık harici hiç bir mod çalışmıyor ekranda 0 yazması gerekirken hep 1 yazıyor bazen atıyorum 200 ohm kısmından diyot ölçümüne geçirince cihaz kendini kapatıyor tekrar kapa aç yapmak gerekiyor ama tekrar tekrar bunu yapmıyor arada yapıyor voltaj ölçümü yaparken bazen sadece 1 yazıyor bazende 1in önünde - işareti çıkıyor garip bir durum tahminimce direkt asıl işlemci gitmiştir ama daha tecrübeli olan sizlere bir danışayım dedim.