fmy
Aktif Üye
merhaba, arkadaşımın cnc tornası var. biraz eskice. üzerinde dos tabanlı kontrolcüsü var. bir ay önce kadar bir süre çalıştıktan sonra rölelerin yanındaki ledler ve kontrol panelindeki tuşların yanındaki ledler titremeye başlıyordu. kontrol birimine yakın bir fan koyduk bir hafta sorunsuz çalıştı. burdan birşey ısınıyor onun için oluyor yorumu çıkardık ancak, neyin ısındığını bulamadım. neyse sorun tekrar başladı. yani fan bir hafta sorunu çözdü. şuan sabah bismillah deyip tezgahı açınca 40dk sorunsuz çalışıyor sonra ledler önce 10 tanesi rastgele birkaç dk sonra hepsi titriyor. bir süre sonrada tezgah kendi kendine kesme suyunu açıyor eksen ufak ufak hareket ediyor. yani tüm tuşlara aynı anda basılıyor gibi düşünün. tamirciye verdim. oda power supply ı değiştirmiş ancak günün sonunda titreme yapmaya başlamış. io kartını değştirmiş 1gün denemiş oldu demiş ama kesin de konuşmamış. birsürü de para istiyor adam. işlerde çok sıkıştı ne yapacağımızı bilemedik. ben io karının görsellerini ekliyorum. üzerindeki regülatörü yükte falan denedim sağlam. nereden şüphelensem bilemedim.