Cnc kontrol ünitesi

erdemtr55

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,
2 yıl önce mach3 gibi pc tabanlı bir cnc kontrol programı yazmak istedim .Arduino ve usb kablola ile 3 step motoru sürdüm.
Txt dosyadan g kod çekip,işlem yaptım .
O zaman içerisinde araştırıp, öğreniyordum.Bir süre sonra vaz geçtim.Çünkü pc ile olucak iş değil.Onun yerine ya işletim sistemi gibi yada mikrodenetleyici üzerinden olacağını anladım.Sizce hangisi üzerinden ilermek daha mantıklı?
Hangi mikrodenetleyici bunun için uygun?

Not;
Programı C# da yazdım.Hafif olsun diye
visual stidio 2010 versiyonun kullandım
Cnc linux kullanmayı düşünmüyorum
.Zaten çok ileride değil.

Öncelikle senin için önemli olan ne? Yaparken öğrenmek mi yoksa yapayım elimde bulunsun mu? Öğrenmek için ise diyecek bir şey yok. Piyasada satılanlardan daha pahalıya mal edeceksin ama bilgi ve tecrübe kazanacaksın. Yok niyet başkaysa amerikayı baştan keşfetmeye gerek yok. Senin yazacağın program halihazırda olanlardan daha farklı bir bakış açısı getirmeyecekse boşuna zaman kaybı olur.

Fluidnc Github, Wiki açık kaynak ve aktif geliştirilmeye devam eden bir firmware. Vscode ve platformio ile derleyip donanıma gönderebiliyor. Bir zaman kadar incelemiş olmakla birlikte basit işlerimde lazer ve freze cnc makinelerimde kullanıyorum. Seri port üzerinden grbl komutlarını işleyebildiği gibi kendine özgü ek komutları da işleyebiliyor. Donanım olarak ESP32 üzerinde hazır çözümler sunulduğu gibi bir çok açık kaynak geliştirilip paylaşılmış donanımla uyumlu olabiliyor, pin remap gibi birçok ayarı firmware güncellemeden, config.yaml dosya gönderilerek özelleştiriliyor olması belirgin farklar. Arayüz olarak lightburn ve UGS yazılımları ile kullanıyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,977
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back