Co Print Quadro 3D Yazıcı

ByTEK

Üye
Yerli üretim coprint markası Açık kasa 4 kafalı yazıcı yapmış. Acaba fiyat avantajı ne olur ve 4 kafalı sistem açık kasada nasıl bir performans verir. Birde erken rezervasyon vs var gördüğüm kadarıyla.

Link bırakıyorum yorumlarınızı merak ediyorum.

co-print-quadro-launch-cover.jpg

Son düzenleme:
Tasarımı çok güzel görünüyor. Bakalım fiyat ne olacak merak ediyorum :)

Dizay n guzel. Daha da gelistirebilir. Elinzdeki bi baskasina vereceksnz veya O mevcut kullanim varsa isinizi goruyorss ilerde bi ust modeli ni alirsn.

Mantık olarak çok hoşuma gitti hocam ama 4 kafanın aynı eksen üzerinde ayrı ayrı konumlanıp sıfırlanması beni biraz korkuttu. Snapmakerda aynı anda tek kafa aktif ama burda 4 kafa var ve aktif. Piyasaya çıkıp kullanıcı yorumlarını görmek lazım. Snapmaker U1 için yazıcı kafasını değiştirme esnasında kafayı park etme işleminde pürüzler olduğu, Park edilen kafanın yerine sağlam oturmadığı ve bu yüzden kafa değişim prosedürün hataya açık olduğunu gösteriyor. Yeni ve biraz oturması gereken bir sistem.
İlk değil ikinci nesil ürünler daha pürüzsüz olacaktır diye düşünüyorum. Yada enazından bir revizeden geçen ürünleri beklemek mantıklı olabilir.

Bence bunun çoklu kafa tekniği Snapmaker'dan daha iyi. Snapmaker'da kafanın eksen rayından sökülmesi, yerine konması yeni kafanın eksene bağlanması vs, daha karmaşık, daha kırılgan bir süreç. Ama CoPrint'de bütüm kafalar eksende kullanıma hazır olarak bekliyor. Buradaki tek dezavantaj, tüm kafalar eksen rayında olduğu için ağırlık daha fazla olur, bu da ulaşılabilecek baskı hızını kısıtlar.

Bence bunun çoklu kafa tekniği Snapmaker'dan daha iyi. Snapmaker'da kafanın eksen rayından sökülmesi, yerine konması yeni kafanın eksene bağlanması vs, daha karmaşık, daha kırılgan bir süreç. Ama CoPrint'de bütüm kafalar eksende kullanıma hazır olarak bekliyor. Buradaki tek dezavantaj, tüm kafalar eksen rayında olduğu için ağırlık daha fazla olur, bu da ulaşılabilecek baskı hızını kısıtlar.
Hocam bu noktada düşünürsek fiyatı pahalı olsa da Bambu H2C daha mantıklı. Tek kafa var. İki nozül var ve biri değiştirilebiliyor. Ama onda da ısının aktarılması olayını nasıl çözmüşler anlamadım. Ben yedek nozül hazırlarken araya termal macun sürüyorum. Bunda 7 tane nozül var ve nozül üzerinde elektronik bileşen yok. Isıyı nasıl transfer ettiler yada uzun sürede ısı transferinde probem yaşanır mı soru işareti.

görüntü güzel ama şu ana kadar paylaştıkları her şey render. bu firma 3d yazıcılar için filament değiştiren bir sistem yapmıştı o yüzden belli bir güvenilirliği var. ancak bu tip kitlesel fonlama - ön sipariş aşamasında anasayfada olmasa bile adım adım geliştirilen bir prototip görmek isterim. sağlıklı çalışan bir makina görene kadar risk almak istemem.

görüntü güzel ama şu ana kadar paylaştıkları her şey render. bu firma 3d yazıcılar için filament değiştiren bir sistem yapmıştı o yüzden belli bir güvenilirliği var. ancak bu tip kitlesel fonlama - ön sipariş aşamasında anasayfada olmasa bile adım adım geliştirilen bir prototip görmek isterim. sağlıklı çalışan bir makina görene kadar risk almak istemem.

crowd funding'e katılmanın en büyük cazibesi, cihazı çok daha uygun fiyata alabilmek. Bundan yıllar önce ERASynth 15 GHz sinyal jeneratörünü ben bu sayede yarı fiyatına alabildim. Benim açımdan Co Print tasarım çok güzel. Üzerinde klipper firmware veya onu baz alan birşey çalışıyor. Açık kaynak yapacaklar mı bilmiyorum. Bambu gibi değişik yazılım kilidi dalavereleri yapacaklarmı o da belli değil. Eğer açık kaynak olursa ben kesinlikle katılırım.

Tasarım olarak Bana Snapmakerdan daha mantıklı geliyor. Ben ön revizyon yaptım. Duruma göre 1 tane edinmek isterim. Benim aklıma takılan kalibrasyon yaparken acaba her kafayı ayrı ayrı mı tabla kalibrasyonu yapıyor. Yoksa Birini yapıp hepsini eşit mi kabul ediyor. Bilgi göremedim. Bir Diğer Konuda kafaların ağırlıkları. 4 kafa Z ekseninde ağırlık yaptırıp baskı kalitesini etkiler mi ?

Firma renksiz yazıcıları renklendirme kitleri üretiyordu. Klipper tabanlı çalışıyorlar. Büyük ihtimal bu üründe Full Klipper tabanlı olur.

Bence modern printer'lerin yaptığı her baskı öncesi otomatik kalibrasyon büyük bir vakit kaybı. Ben bir kere yapıyorum kalibrasyonu ve sistemde bir değişiklik yapmadıkça kalibrasyon sorunu yaşamıyorum.

Eğer tabla sıcaklığı değişirse, Z offset'te hafif oynamalar olabiliyor. Onu da baskı başında en az 5 tur "skirt" bastırarak aşıyorum. Skirt basılırken duruma bakıyorum, filament havada kalıyorsa veya tablaya sürtüyorsa "baby step" ile düzeltiyorum. Skirt bitip asıl baskı başlayınca da Z offset doğru ayarda olmuş oluyor.

Bence modern printer'lerin yaptığı her baskı öncesi otomatik kalibrasyon büyük bir vakit kaybı. Ben bir kere yapıyorum kalibrasyonu ve sistemde bir değişiklik yapmadıkça kalibrasyon sorunu yaşamıyorum.

Eğer tabla sıcaklığı değişirse, Z offset'te hafif oynamalar olabiliyor. Onu da baskı başında en az 5 tur "skirt" bastırarak aşıyorum. Skirt basılırken duruma bakıyorum, filament havada kalıyorsa veya tablaya sürtüyorsa "baby step" ile düzeltiyorum. Skirt bitip asıl baskı başlayınca da Z offset doğru ayarda olmuş oluyor.
Hangi modeli kullanıyorsunuz hocam ?

Ben Bambu P1S ve Creality K1C sahibiyim. Gün içerisinde her açtığımda bir kez tabla seviyeleme yapıyorum. Eğer pei tablayı sökersem baskı öncesi yeniden yapıyorum. Ama genel Kalibrasyonu baskıda anormallik olursa yaptırıyorum oda 1-15 günde bir gerekebiliyor. Pei tabla söküp takınca ufak oynamalar oluşabiliyor. baskıya başlatırken tabla seviyeleme yaptırınca sorunsuz baskı alıyorum.

Ben yazıcıyı çok önce yerli T3 Dizayn firmasından almıştım. CoreMax 300 Pro. Şasesi ve lineer raylar/arabalar dışında her şeyi değiştirdim. Step motorlar, kayışlar, endstoplar, kafa tutucusu, güç kaynağı, kontrol kartı, hepsini. Şase çok kaliteli idi, muhafaza ettim.

BigTree Tech kontrol kartı üzerinde kaynak kodundan benim derlediğim Marlin firmware çalışıyor. Her şey açık kaynak :)

Hobi amaçlı kullanım için Bambu benim şahsen kesinlikle tercih edeceğim bir marka değil. Tamamen kapalı ekosistem. Bir de cihaz her baskıyı yapmak için Bambu firmasından izin alması gerekiyor. Baskı kalitesi iyi olabilir, ama benim için bu yeterli bir kriter değil.

Bugün mail geldi.

ilk blog yazısı sanırım temel düzeyde cihazı anlatıyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,974
Üyeler
3,623
Son üye
Swandy_82

Son kaynaklar

Back