Creative inspire 4.1 4400 ses sistemi arızası

Board üzerindeki betona dönmüş silikonların tamamından kurtulup kartın arkasında büyüteçle soğuk lehim vs. aramaya koyuldum. Hatta bir tane transistör silikonla birlikte karttan ayrılıp elimde kaldı, onu tekrar lehimledim... Kartın arkasında soğuk lehim yok ve diğer lehimler olması gerektiği gibiydi, tertemizdi. 3,4 adet birbirine bağlı lehim olduğunu tespit edip onları ayırdım. Durum halen aynı maalesef. En ufak bir değişiklik olmadı.

Silikonların olduğu yeri alkol ile temizledin mi? Bu çok önemli. Yanlış hatırlamıyorsam bu konuyu açan, o silikonun iletkenlik yaptığını söylemişti.
 
Timur @taydin ve @Gokrtl bey yardım ve cevaplarınız için çok teşekkürler...

Sonuç : https://streamable.com/9sv01u :)

Bu arada silikonların olduğu yeri alkol veya tiner vb. nesnelerle temizlemedim. Sorun Subwoofer'a giden şu + ve - kablolarını kopartıp tekrar lehimleyince düzeldi.

IMG_2484.JPG


Tabii buna varana kadar board'un üzerinde ne var ne yoksa tekrar lehimlemişimdir herhalde. Her parçanın ardından cihazı çalıştırdığımda yine o sorunlu ses ile karşılaşıyordum ve artık pes etmek üzereydim... + ve -'nin üzerine dökülen silikon resmen betondu bu arada. Kabloları da onu kaldıracağım diye koparttım zaten. Bir iki transistör daha elimde kaldı ama neyse ki operasyon başarılı...

Cihazı toplamadan önce son bir dağınık poz ile birlikte teşekkürlerimi sunayım sizlere... :)

IMG_2485.JPG
 
Herkese merhaba
Ayni ses sisteminde sadece bas calisiyor. Kumandadan da ayar yapabliliyorum ancak miniklerde left sabit bir vinlama diger kanalda ses yok. Tda voltaji var. Sorun ne olabilir
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,759
Mesajlar
98,752
Üyeler
2,458
Son üye
rickss

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top