1730051688197.png

Devre gelistirirken. Boyle havadan montaj. Kullanmalik devre icin degil.

iki delik arasını nasıl bağlıyorsun lehimle doldurarak mı?
Yanyana delik sayısı çoğaldıkça ve lehimle doldurunca çok çirkin oluyor. :)
Ben 2 delik ise lehimle dolduruyorum ama daha fazla iste bakır tek damar bir kablo soyup lehim ile kaplıyorum sonra yolu çekiyorum sonra bazı pedler ile yol arasını lehim ile birleştiriyorum

3M'in çok kaliteli breadboardları var. Tüm kontaklar sıkı ve altın kaplama. Digikey vb. üzerinden sipariş verebilirsiniz. Ancak fiyatlar oldukça yüksek. Bir yerde uygun fiyatlı denk getirince 2 tane almıştım zamanında.

Alternatif olarak Jameco Value Pro tavsiye edebilirim. Bazı modelleri için Amazon.com'dan Türkiye gönderisi de var.

Merhaba,
Bende "DEDE" nin yazdığı WISH var ama artık onun da bazı bölgeleri sağlıklı tutmuyor. Ayrıca hassas işlerde mikrovolt -milivolt arası değerler ile veya dış ortam parazitler varken breabord ta iş görmüyor. Ben çareyi breabord prensibine uygun PCB bastırıyorum. Hem smd hem de DIP kılıf kullanma imkanı oluyor. Tabii tek seferlik oluyor. İkinci defa için tüm elemanların lehimlerini sökmek ve de temizlemek gerekiyor.
son video tüm dizaynın bitmiş halidir. PCB ler Çinde basılmıştır.

iki delik arasını nasıl bağlıyorsun lehimle doldurarak mı?
Yanyana delik sayısı çoğaldıkça ve lehimle doldurunca çok çirkin oluyor. :)
Genelde TrueHole malzemenin ayakları bükülerek bir sonraki malzemenin ayağına kadar uzatılır.
Her deliğe lehim yapmak zorunda değilsiniz.
Delikli plaketin sıkıntıları da burada başlıyor.
Zaman içinde birbirine lehimlenmiş TH bacaklar zaman içinde soğuk lehime dönüşebiliyor.
Plaket basmadan test amaçlı yapılıyor olsada değişiklik / revize yapılmasında da sıkıntılara sebep oluyor.
Tek atışta hedefi vuran devreler tasarlayıpğ montajını yapmalısınız.
Şunu söküpte yerine şunu takıp deneyeyim mantığına uygun değildir.

1730127773553.jpeg

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,847
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back