DC motor control kartı çalışması

Hamur yoğurma makinesi kontrol kartı arızalı yollar yanmış yaptım 7805 yanık ilk girişi 12volt zener yanmış taktım controller cpu patlamış yapılacak durum yok sanırım içinde yazılım olduğu için.Aklımdan geçensadece önünde devir ayarı var .İçindeki malzemeleri kullanarak ne yapabilirim?Dc motor 16T10A thrytor ile ayar yapılıyor.Bu gate ayağı optokuplör ile yalıtılmış işlemci tarafından basit sadece ayar yapmak için sürülmesini nasıl yapabilirim?
IMG_2200.JPG

Hamur yoğurma makinesi kontrol kartı arızalı yollar yanmış yaptım 7805 yanık ilk girişi 12volt zener yanmış taktım controller cpu patlamış yapılacak durum yok sanırım içinde yazılım olduğu için.Aklımdan geçensadece önünde devir ayarı var .İçindeki malzemeleri kullanarak ne yapabilirim?Dc motor 16T10A thrytor ile ayar yapılıyor.Bu gate ayağı optokuplör ile yalıtılmış işlemci tarafından basit sadece ayar yapmak için sürülmesini nasıl yapabilirim?42943 eklentisine bak
Ortada H köprüsü için yeterli malzeme gözükmüyor. Demek ki tek yönlü dönme makina için yeterli. Makinanım bir çok özelliğinden feragat ederek bir dimmer devresi mantığı ile bu iş yapılabilir gibi gözüküyor ama mevcut kartı o hale çevirmek biraz zor olur sanki. Yinede işkembeden sallamış olmayayım. Forumdaki üstadlar daha iyi yönlendirir.

Ön yargılısınız sanırım , kart bana tamirciden geldi ve üzeinde sadece 7805 i görmekle kasaplık arasında bağ kumanız ilginç o smd 7805 bulunmadığından denemek için takıldı.Bence olaylara biraz farklı yaklaşın

Bütün arızalı parçaları yenileyin, mcuyu da değiştirin ve yazılımını yeniden yapmayı deneyin.

Kartın 220 girişi dahil motor sürücü kısmının şemasını çıkartın.
Resimde solda ve alt kısımda konnektörler var. Bunlar bir yerlere bağlımı?
Vereceğiniz bilgilere göre farklı çözüm önerileri üretilebilir.

Teknik imkanlarınız ve tecrübenizde çözüm üretme konusunda belirleyici olacaktır.

Arkadaşı sanırım bir ben anlayabildim. Arkadaş zaten mcu dan vazgeçmiş. Sadece kart üzerindeki triyak sabit kalmak kaydıyla dandik te olsa bir çalıştırma ve hız kontrol yapma derdinde. Bu nokta da bende mevcut kartın dönüşümünün çok zor olduğunu söyleyip dimmer önerdim.

Sayın kıdemli üye senin bakış açınla kasap oldum Yaşım 62 40 senedir elektronikçiyim.Yazılım da bilirim smd tamir indüstriyel kartta tamir ederim

Sayın kıdemli üye senin bakış açınla kasap oldum Yaşım 62 40 senedir elektronikçiyim.Yazılım da bilirim smd tamir indüstriyel kartta tamir ederim
Alınmayın üstadım; kasaplık konusunda latife yaptım.(Kasaplıkta uzmanlık gerektiren meslektir.)
Bu kadar kıymetli bir kartta, yapılan yapılan kaba işçiliğe hayretle baktım.

Önerim:
Bu kartı yanınıza alıp, hamur makineleri satan yerlerde alternatif çözüm aramanız.
Muadil, benzeri kart veya motor arızalı sağlam çalışan kartlı, benzer makine vs. vs...
pratik başka bir çözüm, illaki çıkacaktır.
Veya kart tamiri yapılan yerlerde, belki daha uygun çözümler bulunabilir.
Arızalı kartın, yenisinin bu kadar yüksek fiyatlı olması da şaşırtıcı...

Biraz araştırmanız gerekecek.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Opto lar büyük ihtimal işlemciyi korumak için. İşlemcinin olmadığı bir durumda opto lazım olmayabilir. Hatta işlemci ötükse opto çokdan ötük olabilir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,042
Üyeler
3,204
Son üye
rebelboy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back