Merhaba Arkadaşlar Yaptığım Sistemi Elimden geldiğince resimlerle Anlatmaya Çalışacağım
@czorgormez @mechanic @Mikro Step @taydin @slewrate
Bu Resim Yaptığım Sistemin Genel Kurulum Şemasını Simgelemektedir Ve Şuan Sistemimde Yer Alan Bileşenler ise Şunlardır
2 Adet Euro One Marka 12v 18a Akü Paralel Bağlı Elektirik Kesildiği Zaman Amfinin Çalışmaya Devam Edebilmesi İçin Yada Dış Mekanda Elektiriğin Olmadığı Yerde Kullanmak İçin
Mervesan Marka MVR 150w Power Modifiye Sinüs İnverter 12 To 220 ( Modifiye Sinüs İle Tam Sinüs Arasındaki Farkı Bilgim Olmadığı İçin Ve Aldığım İnverterin Modifiye Olduğunu Sonradan Fark Ettiğim İçin Bir Miktar Parazitin Dip Gürültünün İnverterden Geldiğini Sonradan Anladım )
Mervesan Marka MVR 150w 12v 10a Tam Otomatik Akü Şarj Cihazı
Ortalama 150w Troid Trafo +-35v ve +-12v AC Çıkışlı
TDM157 USB SD BT FM LCD MP3 çalar modülü 28*64 ekran
DC12V ton kurulu araba ton kurulu araba amplifikatör Preamp OPA2604 tek güç Preamp Bu Stereo Olanı
Mono Olanı Olmadığı İçin Kendim Mono Olarak
Kopyalayıp Yaptım
Rahmetli İspanyol Ustanın web Sitesinde
www.construyasuvideorockola.com Da Yayınladığı 8 Bitlik Ses İşlemcisi Olan ES56033E Entegresi İle Yaptığı Transistörlü Microfon Devresini OPA2604 Opamp Entegresi İle Yeniden Yaptım ( Şeması
) ( Pcp Görüntüsü
) Orjinali 2 Band Ton Kontrollu İken Ben 3 Band Ton Kontrollü Yaptım
Yine İspanyol Ustanın Zener Diyotlu 500w lık Amfisini 100w Olarak Yeniden Çizdim ( Şeması
) ( Pcp Görüntüsü
) İçinede Aynı Ustanın Hapörler Koruma Devresini Ekledim Ayrıca İçine Güç Katınıda
Ekledim
Ayrıca Birde Geçiş Devresi Yaptım Şebeke İle Akü Arasında Otomatik Olara Geçiş Yapması İçin Bir Röleli devre
Cihazların Kabin İçerisindeki Konumları Ve Kabin Dış Görüntüsü 1- Röleli Kontaktör Geçiş Devresi 2- Şebekeden Elektirik Geldiğinde Röleleri Açmak İçin 12v Adaptör Akü Şarj Cihazı İnverter Trafo Dan Bağımsız Olması İçin 3- Akü Şarj Cihazı 4- İnverter Diğerleri Belli Zaten
Amfinin Şuanki Konumu Ve Kabinin İç Görüntüsü Amfiyi Üst Panele Daha Yakın Bir Konum Olan İç Görüntüsündeki Sarı Yada Kırmızı Çizgi İle İşaretlenmiş Yere Koyacam Böylece Ara Bağlantı Kabloları Kısalmış Olacak Parazit ve Dip Gürültüyü Büyül Ölçüde Düşürmüş olacağım
Amfiyi İster Şebeke İster İnverterden Çalıştırayım Eğer 12v beslemeli preamp lardan herhangi birini Bağlamaz Direkt Olarak Telefondan Ses Girişi Yaparsam Dip Gürültü Neredeyse Yok 1000 De 1 Bile Değil Kulağını Hapörleye Dayamadığın Sürece Duyman İmkansız Sadece Preamplar Bağlıyken Bir Miktar Dip Gürültü Oluşuyor
Sistemin Çalışma Mantığı İse Şöyledir Şebekeden Elektirik Geldiğinde Akü Şarj Cihazı Ve 12v Luk Adaptör Devreye Girer On/Off Anahtar Dan Bağımsız Olarak Ve Röleler Açık Konuma Getirilir İnverter Devreden Çıkar On/Off Anahtar Açıldığında Şebeke Devreye Girer Direkt Trafoya Gider Amfiyi Ve Çalıştırır Elektirik Kesilince Röleler Kapalı Konuma Geçer Şarj Cihazı İle Akü Arasındaki Ve Şebeke İle Trafo Arasındaki Bağlantı Kesilir Akü İnvertere İnverter İse Trafoya Bağlanır Ve Sistem Çalışmaya Devam Eder Kullanılan Ses İletim Kabloları Ve Preamp Kabloları 2x1mm lik + Gnd İçin Kullanılan Dış Sargılı Blandajlı Kablolardır
Elimde Böyle Bir EMİ Filter Bulunuyor Zaten Bunu Trafonun 220 Girişine Bağladım Bir Etkisini Göremedim Yada Ben Anlayamadım
Yukrda PSU lardan Söktüğüm Bobinleri 78 ve 7912 lerin çıkışına Bağladığımda Dip Gürültüde Önemli Ölçüde Azalma Oldu Şimdi Bende Elimdeki 5 Tanesi Küçük 2 Tanesi Orta Boıy 1 Tanesi Büyük Boy Olan Bobinlerin Üzrindeki Fazla Sargıları Söktüm Kalın Tel İle Yeniden Saracam Ve Her Bir Voltaj Hattına Birini Bağlayacam 12V İçin Ortalama Ferit Nüvesine Göre 20 İle 24 Tur Saracam Fakat 50v İçin Kaç Tur Sarmam Gerekiyor Onu Bilmiyorum Onada Bakacam Artık
Ek Olarak Kondastörleri Büyütecem Köprü Diyottan Sonra 3300uf Var Ayrıca 7812 Çıkışında 1000uf Var Fakat Yetersiz Kalıyor Normal Şartlarda Yeterli Fakat Elektirik Kesildiğinde Akü Devreye Girene Kadar Rörlelerin Kontak Değişme Süresinde Mp3 Modül Kapanıyor Ve Sıfırlanıyor Bu Yüzdende Müzikde Kesinti Aç Kapa Oluyor Bunun Olmaması İçin Kondanstörleri Büyüterek Elektirik Kesildiğinde Mp3 Modülün yaklaşık 2 Saniye Kadar Açık Kalmasını Sağlayacam
Amfi Beslemesinde 4700 Uf Var Ve Yeterli Geliyor