Düşünüyorum baskıdevresini mi çıkartsam yoksa delikli plakete mi yapsam diye.Bu minimal elektronik yükü ayrı bir konuda yapıp dönersen daha iyi olur. Başkalarının da işine yarar.
Tamam şimdi akım opamp'lerini takacaksın da, elektronik yük lazım sana. İstersen elektronik yükü sipariş et ondan sonra devam edelim
Çoğu benimdir.Arkadaşlar sorumu mazur görün, forumda 26 tane güç kaynağı başlığı var. Ne nedir kısaca bir mesajda açıklayabilir misiniz, hangisinde neyi takip edeceğimi şaşırdım
Abi şimdi son iki opamp'i taktım. Elektronik yükü de bağladım.Tamam şimdi akım opamp'lerini takacaksın da, elektronik yük lazım sana.İstersen elektronik yükü sipariş et ondan sonra devam edelim
Veya projeye şimdi ara ver, hemen basit MOSFET'li elektronik yük yap.
void loop() {
if (akim >= 5) {
akim = 5;
dac = 4096;
} else if (akim <= 0) {
akim = 0;
dac = 0;
}
voltaj = 4095;
setDac(voltaj, 1);
if (digitalRead(yukariBtn) == 1) {
akim++;
delay(200);
dac = akim * 819.20;
setDac(dac, 0);
}
if (digitalRead(asagiBtn) == 1) {
akim--;
delay(200);
dac = akim * 819.20;
setDac(dac, 0);
}
digitalWrite(onikiv, LOW);
digitalWrite(yirmialtiv, LOW);
delay(20);
digitalWrite(otuzikiv, HIGH);
digitalWrite(led, LOW);
}
2 kanalı set ederken araya bir asm("nop"); koymak gerekiyor ben öyle yapmak zorunda kaldımAkımı kontrol etmek için aşağıdaki gibi bir kod düzenlemesi yaptım.
voltaj değişkenini butonların dışına alıp direk 4096 set ettim. Sonrada bunu DAC'a gönderdim ki voltaj her daim full açık olsun.
Ama ne hikmetse devreyi ilk çalıştırdığımda voltajı set etmiyor DAC'a Ancak butona bastığımda sevk ediyor.
Acaba bu DAC'ta iki kanalıda aynı anda set etmek şartı mı var?
C++:void loop() { if (akim >= 5) { akim = 5; dac = 4096; } else if (akim <= 0) { akim = 0; dac = 0; } voltaj = 4095; setDac(voltaj, 1); if (digitalRead(yukariBtn) == 1) { akim++; delay(200); dac = akim * 819.20; setDac(dac, 0); } if (digitalRead(asagiBtn) == 1) { akim--; delay(200); dac = akim * 819.20; setDac(dac, 0); } digitalWrite(onikiv, LOW); digitalWrite(yirmialtiv, LOW); delay(20); digitalWrite(otuzikiv, HIGH); digitalWrite(led, LOW); }
Abi aklımı karıştırmamak için bunu yapmadım.Akım DAC'ina 4095 yaz. Voltaj DAC'ına da döngü içerisinde 0 ... 4095 e kadar değerler yaz ve çıkışta da testere dişi dalgayı gör. Bu işlem, voltaj regülasyonunun doğru çalıştığını teyit eder.
Düne kadar -2.2v okuyordum...Oradaki voltajı C7 nin eksisine göre ölçersen -2.1V görmen lazım. Bozulacak birşey de pek yok orada. İstersen tüm opampleri sök ve öyle ölç.
Abi şöyle özetlesem iyi olacak:Bir problemle karşılaştığım zaman yapman gereken, çalıştığını bildiğin bir önceki duruma dönmeye çalışma. Bir önceki de çalışmıyorsa ondan önceki. Çalışan bir durum bulduğun anda da tekrar ilerlersin.