Dijital Kontrollü Güç kaynağı (Beyin Fırtınası)

Doğrudur hocam benim aldığım zamanda da yüksekti, ben biraz bıkmıştım varyak ile uğraşmaktan. Bobin etkisi oluyor, yanıyor kokuyor. Zamanım olduğu bir ara uğraşmayı düşünüyorum bu tarz bir kaynak yapmayı, en azından 50-300V arası AC ayarlanabilse bile güzel olur. Yazılım bilgime güvensem yapmak isterdim :)
 
80.000 TL imiş. Firmalar ülkeye göre fiyat belirleyebiliyor. Yani alım gücüne göre.

Hic sanmam, boyle bir sey mumkun degil. Hic bir elektronik esya AB'dekinden ucuz olamaz bizde. Hatta buna yerli olanlarda dahil. Eksi de basligi var hatta Turk mali bulasik makinesinin Almanya'da Turkiye'den daha ucuz satildigina dair. Raki konusuna girmiyorum bile. :p Bu arada siz ARS-2050 model vermissiniz linkte, ben ASR 3400HF 10 bin € dedim. ASR 2050'nin AB fiyati 2.368€. Yani 74 bin TL. Aradaki fark bizim vergi sisteminden midir yoksa tuccar kar marjini mi yuksek tutuyor bilemem tabii. Bir de linkteki fiyatin guncel oldugunu teyit etmek lazim. Adam uc aydir satilmiyor diye degistirmemistir, simdi sorsan 100K diyebilir. :D


Not : Bizim halk bildiginiz uzere ticaret ahlakinda emsalsizdir. Mesela gecen pazardan karnibahar aliyorum. Bir tane aldim, 10 TL uzattim. Adam 15 Lira dedi. E on yazmissin dedim. Bir kac saniye bakip suratima tezgaha egildi. Fiyat kartinin arkasini cevirdi, 15 TL. Muhtemelen saat 6'dan sonraki indirimli fiyati o, yanlis koydu. Hic utanmadan da cevirdi gozumun onunde. Almadim tabii.
 
Son düzenleme:
Hic sanmam, boyle bir sey mumkun degil. Hic bir elektronik esya AB'dekinden ucuz olamaz bizde. Hatta buna yerli olanlarda dahil. Eksi de basligi var hatta Turk mali bulasik makinesinin Almanya'da Turkiye'den daha ucuz satildigina dair. Raki konusuna girmiyorum bile. :p Bu arada siz ARS-2050 model vermissiniz linkte, ben ASR 3400HF 10 bin € dedim. ASR 2050'nin AB fiyati 2.368€. Yani 74 bin TL. Aradaki fark bizim vergi sisteminden midir yoksa tuccar kar marjini mi yuksek tutuyor bilemem tabii. :D

Ben sizin linkinizi incelemedim. Yukarda bahsedilen cihazın fiyatını söyledim. Siz de ondan bahsediyorsunuz sandım. Çünkü bahsi geçen cihaz oydu. Siz bahsedilen cihazın birkaç katı bir fiyata sahip olan cihazdan bahsetmişiniz alakasız olarak. Ayrıca her firma ülkeye göre fiyat belirler demedim. Yapanlar var, şu an aklıma gelmiyor ama tekrar karşılaşırsam buraya link atarım. Tabii benim gördüklerim muhtemelen kur bu kadar uçmadan önceydi. Şu an belki böyle birşey mümkün değildir.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,840
Mesajlar
99,584
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top