Dikey şarjlı süpürge

mikail

Üye
Dikey süpürge alasım var.
Çok para veresim yok.

Daha önce dikey süpürge alan, almaya niyetlenip araştıran, kullanıp beğenen/beğenmeyen.

Tecrübeleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Dikey süpürge alma. İşim gereği her gün çok meşhur markaların ürününlerini servise gönderiyorum.
Aynı gün içinde Dyson'ın 5-6 adet dikey süpürgesini servise göndermişliğim var.
Dikey süpürge teknolojisinin sağlamlık bakımından hala gelişmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum.

Bana dersen ki "Ben çok dikkatli kullanırım, makineyi zorlamam. Her süpürme işleminden sonra üşenmeden içini dışını filtrelerini filan temizlerim."
O zaman al kullan. Ama "işimi yapar kenara atarım. 4-5 süpürmeden sonra temizlerim, yada haznesi dolunca dökerim gerisine karışmam" dersen uzak dur.
Bu cihazları hiç bir şey yapmasan bile süpürme esnasında ileri geri ittikçe eklem yerlerinden ya gevşiyorlar, ya bozuluyorlar, yada kırılıyorlar. Bu her markada adeta kronik sorun gibi.

Eski tip koblolu süpürge al kafan rahat etsin. Dyson'ın daha 1 tane bile kablolu süpürgesini servise göndermişliğim yok.

4-5 süpürmeden sonra temizlerim, yada haznesi dolunca dökerim gerisine karışmam"
Aynen bu şekilde kullanılacak.

Aslında evde 2 adet süpürge var. Ufak tefek müdahalelerde süpürgeyi getir, kabloyu aç, makinayı cekistire çekiştire süpür, kabloyu topla, geri götür.
Acayip gözümde büyüyor. Pratik olur düşüncesindeyim.

Kafamı karıştırdın. Az para değil sonuçta. 1 sene sonunda sağı solu veriştirecek bir şeye para vermek doğru olmaz.

Abim Samsung şarjlı standlı dik süpürgesini aldı. Geçen sene ₺20K civarındaydı. Yerine takınca içindekini gövdedeki hazneye aktarıyor. Şimdilik memnunlar ama az para değil.
Diğer taraftan 12~13 sene önce Arçelik kablolu Süpürge aldım. Her kullandığımda tasarlayan mühendisin kulaklarını çınlatıyorum. Bir kablo tutma aparatı var evlere şenlik. Tam bir mühendislik eseri. Dansöz gibi, her yere kıvrılıyor.

Xiomi markasından uzak durun.
- Yedek parça bulunmuyor
- Teknik servise giden ürünümüzün sağlam bataryasını çaldılar yerine bozuk batarya ile geri gönderdiler.
- Kasko vb şeylere ilave para ödemeyin. Lazım olduğunda işe yaramadığını göreceksiniz.

Daha önce başıma gelen bir olay için açtığım konu

Son düzenleme:
Biz iki sene önce Dyson V15 şarjlı süpürge almıştık. Herkes şikayetçi bundan, ama biz de son derece memnunuz :D Özel bir bakım yapmıyoruz. Son birkaç aydır atölyeye götürüp kompresör ile temizliyoruz aleti, ama daha önce temizlemeden de iyi randıman alıyorduk.

Pil için de garanti satın almıştık. Piller ölünce bakalım değiştirecekler mi. Eğer burada bir pil tamir konusu açarsam bilin ki değiştirmeye yanaşmadılar ...

Biz iki sene önce Dyson V15 şarjlı süpürge almıştık. Herkes şikayetçi bundan, ama biz de son derece memnunuz :D Özel bir bakım yapmıyoruz. Son birkaç aydır atölyeye götürüp kompresör ile temizliyoruz aleti, ama daha önce temizlemeden de iyi randıman alıyorduk.

Pil için de garanti satın almıştık. Piller ölünce bakalım değiştirecekler mi. Eğer burada bir pil tamir konusu açarsam bilin ki değiştirmeye yanaşmadılar ...
Sen şanslısın demek ki.
Bunların hepsini aynı gün içinde müşteriler getirdi ve servise gönderdim.

Screenshot_20250630_174932_Gallery.jpg

Son düzenleme:
@frmman hocam resmen Beyin ameliyatı yapmışsın. Eline sağlık. Ben uğraşmam bu kadar.

Dyson V15 iyi de fiyatı çok yüksek. Araştırmaya devam.

Umarım pili "akıllı" değildir. Eğer akıllı ise ve pil öldüğünde garanti ile değiştirmezlerse, çöpe gidecek muhtemelen.

@mikail iş biraz inada binmişti :) Harici organ nakli ile en azından olumlu sonuçlandı.

@taydin hocam, batarya kısmında xiomi benden zayıf not aldı.
Dysonda durum nasıldır fikrim yok ama, xiomi konusundaki düşünce ve tespitlerim
+ Hücreler arasında dengesizlik olduğunda alarm/arıza durumuna geçsin. Güvenlik için. Bu kısım tamam.
- Yeni hücreler taktım (hücreleri eşitledim) ve her şey normal sistem niye açılmaz. Kabul edemediğim nokta burası. Sorun devam ederse yine alarm durumuna geçsin.
- Yanlış hatırlamıyorsam bms için kullanılan kontrolcünün hücreleri dengeleme kabiliyeti vardı. Fakat bu fonksiyonları aktif eden pinler mcu yerine gnd ye bağlayıp kullanmamayı tercih etmişler.

Bunları görünce insanın aklına başka türlü şeyler geliyor.

Evet pilnkonusu önemli. Laptoplardaki gibi sayaç vs olmamalı. Hücreleri değiştirip kullanabilmeliyiz.

Üreticiye sorsan neden pilleri tamir editmesini engelliyorsun diye, "kullanıcının güvenliği için" derler. Ama hepimiz biliyoruz firma bilançosunun güvenliği için olduğunu. Cep telefonları için artık çok geç, bütün firmalar az çok tamiri engelliyor, operatörler de bunlarla anlaşmış, alternatif ürünleri desteklemiyor. Ama süpürge için bereket o durumda değiliz :)

Ben atölyem için indirim fırsatı da denk gelince 2022 yılında Bosch AdvancedVac 20 1200 W Islak Kuru Süpürge aldım, çok memnunum. Geldiği ilk gün peteğin borusu patladı, bütün suyu çektirdim; parkelerin şişmesini önleyerek parasını çıkardı. O günden beridir bedavaya kullanıyorum.

Evde zaten Roborock S7 robot süpürge var. Fakat hanım ille de dikey süpürge alalım, küçük alanlar için lazım oluyor dedi. Bunun üzerine 2024 yılında Amazon’dan Greenote GSC60 markalı bir süpürge aldık. 33KPa değerde bir emiş gücü var. Gayet güzel iş görüyor.

Çok zaman geçmeden, çocukların da etkisiyle eklem yerleri gevşedi. Bunu tercih etmemin sebebi fiyatı ve pil yuvasının vidalı olmasıydı. Pilleri bittiğinde değiştirip kullanmaya devam edebilirim diye düşündüm.

Dikey tip süpürgelerin içlerinin aşağı yukarı aynı olduğudan, çok da para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Bu arada bana kalırsa en güzeli kablolu kullanmak. Kablo dert gibi görünüyor ama pil-şarj daha büyük bir dert...

5 senedir Philips FC6823-01 Speedpro Max kullanıyorum.
O günden beri kablolu süpürge "sakla samanı, gelir zamanı" düşüncesiyle görünmez bir köşede saklı.
- Haznesini dolduğu zaman boşaltıyorum
- Filtresini hazneyi 2 kes boşaltıktan sonra yıkıyorum
- Tek dikkat ettiğim konu: akünün şarjı: max. %80, min. %60
Hayatımın en verimli alışverişlerinden biri sayılır.

bimden heifer marka almıştım. gayet hesaplı idi. yaklaşık 4 senedir kullanıyoruz. pili %50 ölmüştür. şu anda en fazla 10 dakika falan çalışır ama zaten biz tüm evi temizlemek için değil de ufak tefek kırıntılar için falan kullanıyoruz. yine de hemen her gün çalışmıştır. gayet memnunum. hala satılıyor bir tane daha alasım var. eskiyi çakmaklıkla çalışır hale getirip araba temizlerken kullanmayı düşünüyorum.
images (1).jpeg

@Gokrtl ne tip sorunlar görüyorsun V15 ile? Ona göre tedbirli olayım ...
Abi gelen şikayetler çoğunlukla "Çekim gücü düştü, bataryası çabuk bitiyor" şeklinde. Onun dışında eklem yerlerini bir birinden ayıran düğme yerleri kırılıyor genellikle. Bastıra bastıra itip çekmekten kaynaklı eklem yerleri gevşiyor.

Bana kalırsa bilinçli bir şekilde kullanılan cihazların %90 'ı sorunsuz çalışır. Benim genel kanım şu ki "Müşteriler 20bin tl verdik, hiç temizlemeyelim, hiç dikkatli kullanmayalım ama yinede bizi 20 yıl götürsün" şeklinde. Hatta bu Dyson olunca müşterilerin beklentisi hat safhada. Sanki dyson yapılırken ilahi bir güçten destek alınıyormuş gibi düşünülüyor herhalde. :katil2:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,906
Üyeler
3,168
Son üye
zolotoy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back