Şöyle bir 3d yazıcı projesi var ama bu biraz pahalıya geliyor sanırım. Rat Rig V-Core 3.1
RatRig
docs.ratrig.com
01. V-Core 3.1
Step-by-step assembly guide for the Rat Rig V-Core 3.1, a CoreXY DIY 3D Printer kitratrig.dozuki.com
bunlar ucuz sürücüler çok ses yaparlar trinamic in ürünlerine bakın derim konudan uzak kaldım bir süredir oyüzden net cevap veremeyeceğimsizce hangisini almalıyım videoda olan ve açıklamada yazanlar farklı ama ikiside raps 1.6 ile uyumlu sanırım pinlerine baktım aynı https://www.robolinkmarket.com/a498...1ab8338000&_sgm_source=5914&_sgm_action=click
DRV8825 Step Motor Sürücü Kartı Satın Al | Robolink Market
DRV8825 Step Motor Sürücü Kartı indirimli satış fiyatları ve hızlı kargo avantajıyla hemen sipariş verin, fırsatları kaçırmayın! Ürün detayları ve kullanıcı yorumlarını inceleyin, güvenli alışverişin keyfini çıkarınwww.robolinkmarket.com
bu konuyu tavsiye ettim ama 10 seneden eski ve 130 sayfa olmuş pek okunabilir durumda gözükmüyor zaman ne hızlı geçiyor...bunlar ucuz sürücüler çok ses yaparlar trinamic in ürünlerine bakın derim konudan uzak kaldım bir süredir oyüzden net cevap veremeyeceğim
eğer maliyeti ugun olsun isterseniz bu sürücüler de iş görür elbet ama eski teknoloji kaldılar biraz ben 3b yazıcılarla ilk ilgilenmeye başladığımda sadece bu modüller kullanılıyordu
bir de yerli açık kaynak bir 3b yazıcı modelimiz var reprap sayfasında da bulunan sigma 3d 3 boyutlu yazıcıların ilk çıktığı dönemlerde donanım haber forumundan 2 arkadaşın geliştirdiği bir model idi orada eski çok uzun bir konu olması lazım hatta bu modelin yapımı üzerine türkçe bir blog sayfası da var araştırmaya oradan başlamanızı tavsiye ederim
bundan bahsediyorsunu değilmi ?bunlar ucuz sürücüler çok ses yaparlar trinamic in ürünlerine bakın derim konudan uzak kaldım bir süredir oyüzden net cevap veremeyeceğim
eğer maliyeti ugun olsun isterseniz bu sürücüler de iş görür elbet ama eski teknoloji kaldılar biraz ben 3b yazıcılarla ilk ilgilenmeye başladığımda sadece bu modüller kullanılıyordu
bir de yerli açık kaynak bir 3b yazıcı modelimiz var reprap sayfasında da bulunan sigma 3d 3 boyutlu yazıcıların ilk çıktığı dönemlerde donanım haber forumundan 2 arkadaşın geliştirdiği bir model idi orada eski çok uzun bir konu olması lazım hatta bu modelin yapımı üzerine türkçe bir blog sayfası da var araştırmaya oradan başlamanızı tavsiye ederim
Aynen ama bunun birkaç modeli var kimisi spi ile felan da çalişabişiyor (yada galiba hepsi)bundan bahsediyorsunu değilmi ?
TMC2208 Step Motor Sürücü Kartı Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
TMC2208 Step Motor Sürücü Kartı ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Sürücü ve Kontrol Kartları kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net
Uart ve pulse ile çalışabiliyor sanırım buAynen ama bunun birkaç modeli var kimisi spi ile felan da çalişabişiyor (yada galiba hepsi)
Hangi model en mantıklısı nokta atışı söyleyemiyorum bir süredir uzak kaldıgım için
çok fazla seçenek var ama sanırım en mantıklısını bunu yapmak mekanik parçalar biraz pahalı krom millere 20 dolar dediler 3d parçalar 1500tl tutuyor sac kestirme 1200tlden fazla elektronik ve geri kalan şeylerle beraber yaklaşık 8.000TL oluyor(ekstra aksesuar gibi şeyler eklenebilir)Takibe aldim, ozellikleri ve maliyeti merak ediyorum. Ender V3 6K civarinda TR'de. Boyle bir DIY alet kaca cikacak acaba? Ne zamandir alacagim, bir turlu sonuca ulastiramamistim. Cazip olursa bende yapmayi isterim.
Repstrap diye bir akım vardı aklıma o geldi once gerçek yazıcının parçalarını basmak için başka yazıcı yapıyorlardıplanım okulda basabileceğim ufak parçaları düşük doluluk ile basıp büyük iş gerektirenleri bastırıp satın almak(az doluluk oranı ile bastıracağım parçaları aldıktan sonra kendim özelleştirip daha sağlam basarım) belki tanıdık vs bulup sanayide milleri sacı ucuza getirebilirim