EHT Ölçümü İçin Prob veya Cihaz Tavsiyesi

DrFreeman

Aktif Üye
Elimde bir kaç tane eht kısmı bozuk olan osiloskop var bunları tamir etmek istiyorum.
Yaklaşık 1500-1700 V arasında bir voltajda çalışıyorlar ama buna uygun düşük voltajlı prob bulamadım.En düşüğü 25Kv AC ama bu probu başka yerde de kullanmam zor zaten.

Son düzenleme:
Uygun fiyata ben de birşey göremedim. Durum böyle olunca, almışken Pintek DP-100 6.5 kV luk bir diferansiyel prob daha mantıklı. Sadece voltaj ölçmekle kalmayıp dalga şeklini görür ve arıza hakkında daha net bir fikir sahibi olursun.

Veya aşağıdaki konuya bakabilirsin. Çoklu dirençlerden oluşan bir gerilim bölücü ile gerlimini multimetrenin ölçebileceği seviyeye indirebilirsin. Ama dikkat etmen lazım ve multimetrenin 10 M[CHAR]Omega[/CHAR] giriş empedansını da hesaba katman lazım.

Sanırım 10 tane 1M SMD dirençle yapmıştı yabancı biri, dirençleri dizmek ve rahat lehimlemek için silikon kalıp yapmıştı, ne yazık ki üst sınırı hatırlamıyorum fakat prensip gerilim bölücü Timur Hocamın dediği gibi. Yalnız unutulmamalı ki yalıtkan da önemli ve etli malzeme kullanın kablo da o gerilime uygun olsun. Gerçi dandik dmm kabloları üzerinde 1000v geçiyor ya ...

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back