Elektrik ile ağaç kurdu mücadelesi

Sadece faydalarını ve ya sadece zararlarını araştırarak bitki besin kullanmayın !
Ağaç zor iş ama ot kolay.
Zararlı otlar için roundup var , bayer in ve başı belada , kanser oldum diyenlere milyar dolar ödedi , ama işe yarıyor.
Tarkim in isofosat diye bir ilacı var aynı formül yarı fiyat , tanıdığım seracılar ot ilacı olarak kullanıyor.
Çeşitli forumlarda kaya tuzu önerende var ama hepsinde de dikkatli olmak lazım toprağı tuzlu hale getirince sonra temizlemek çoook zor iştir.
Ot öldüreceğim derken bazı tür ağaçlara zarar verebiliyormuş.
Bazı bitkiler ise ot sınıfındandır ! mesela gül , yabani ot öldüreceğim derken ...

Toprağa direk elektrik vermek çok sağlıklı ve akılcı bir çözüm olmaz açıkcası, hem çevreye hem insana zararı olabilir fakat daha önceden buna benzer bir sorun için tanıştığım bir ar-ge mühendisi arkadaşım böcekleri kaçırmak için belli bir frekansta yayın yaparak zararlı böceklerden kurtulabilecegini, hatta denediğini başarılı da olduğunu söylemişti. Fakat bu işin şöyle bir sorunu olabilir, insan kulağının duymayacağı bir frekansta yayın yaparken sadece zararlı değil yararlı organizmaları da öldürüp yada bölgeden uzaklaştırırma riski çok yüksek(karınca,solucan vb..) bunun sonucunda da toprağın havalandırılması zamanla yok olacağı için bölgede canlı yaşamını ortadan kaldırmak çok olası. 20-60kHz arasında bi frekansta yayın yaparakn böcekleri rahatsız edebilirsiniz ama dediğim gibi toprağı komple ölü hale getirmek çok olası sadece zararlıların rahatsız olacağı bir frekans bulmak gerekir.

Bu kurtları kavanozlayıp deney yapılabilir. Örneğin birinci kavanoza X yağı, ikinciye Y yağı vs. ağaca zarar vermeyen organik yağlar test edilebilir. Hangi yağ kurdu rahatsız ediyorsa ağaç köklerine enjekte edilebilir. Ben efsaneyim filmindeki gibi bir laboratuvar çalışması gerekiyor :gulus1:

Valla babam toprağa doğrudan faz verip soluncanları çıkarıyordu. Ben de gördüm. Ama zararlı kurtları çıkarır mı bilmiyorum.

Evet tehlikeli, biliyorum, uyarmıştım, ama babam kafasına koyduğunu yapardı :katil2:

Forum istatistikleri

Konular
9,107
Üyeler
3,691
Son üye
Imagohan

Son kaynaklar

Back