Ben 15 sene önce bahçenin elektriğini çektirirken gelen eleman da çok şikayetçiydi. "Elektrik direklerle iletilirken en azından görüyorduk nereden geçtiğini. Şimdi yer altında nereden hangi kablo geçiyor belli değil" demişti
O zamandan beri ilerlemeler oldu mu bilmiyorum.
200 metre ötedeki dağıtım kutusundan 4 x 16 mm
2 kablo çektirmek için kepçe çağırmıştım. Adama ısrarla söylüyorum, bu bölgenin planı projesi nerede? Ona göre kazsın kepçeci diye, adam plan proje falan yok dedi.
Baktım yapacak hiçbirşey yok. Ya nasip deyip kazmaya başladık. Ve nitekim olan oldu, yan komşunun kablosunu kesti herif. Bereket bu sadece 380 V şebeke voltajı. Komşuya mahçup oldum, kablolara ek yapılıyor mu da bilmiyordum o zaman, dedim herhalde bir de ona kablo çektireceğiz. Bereket bir usta bulduk, komşu da kabul etti, güzel bir ek ile tamir etti kabloyu.
Baktım proje falan olmuyor, benim kabloyu da ileride keserler diye kendimce tedbirler aldım. Farklı renk kum getirttim bir araba. Sonra 75 mm pimaş boru aldım 200 m. Bir de alaca kırmızı sarı uyarı bandı aldım. Kabloyu pimaştan geçirdim, üzerine de yarı yarıya renkli kum, sonra uyarı bandı, sonra da kanalı kapattırdım. İnşallah başka bir kepçeci farkeder kablo olduğunu.