Elektrikli bisiklet problemi

karachay

Yeni Üye
Merhaba,
Panasonic marka motora sahip bir elektrikli bisiklete sahibim. Şöyle bir sorun yaşıyorum: Pedal çevirirken bir tikirti sesi geliyor. Motor kapalıyken tikirti olmuyor, hiz 25km üstüne çıktığında ses kesiliyor, en düşük modda da ses oldukça azalıyor. Ayrıca pedalı elle çevirdiğimde de ses gelmiyor. Yani motor desteğinin daha fazla olduğu ve pedala baskı olduğu zaman bu tikirti sesi geliyor. Sanırım vites ayarı ya da vites dislileriyle bir alakası yok. Bu arada, motorun performansıyla ilgili hiçbir sorun yok, çekişi oldukça iyi ve fırtına gibi gidiyor. Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ve nasil düzeltilebilir bir fikri olan var mı acaba?

Pedalın bağlı olduğu gövdedeki bilyada sorun olabilir.

Ya da pedal bilyelerinde.

Bisikletten gelen ses diş ağrısı gibidir. Nereden geldiği kolay anlaşılmaz. Pedal yüklendiğinde (çevirdiğinde değil. ) tık diye ses geliyorsa ve her zaman bunu yapmıyorsa gidon gevşektir ya da gidonun bilyalarinin olduğu yere çapak (toz) gitmiştir. Özellikle yeni bisiklet ise olması gereken torkun altında sıkıştırılmış birleşim noktaları var. Tarifinize göre pedala uygulanan kuvvet az olduğunda ses yok kuvvet arttıkça ses duyulur hale geliyor.

Merhaba,
Panasonic marka motora sahip bir elektrikli bisiklete sahibim. Şöyle bir sorun yaşıyorum: Pedal çevirirken bir tikirti sesi geliyor. Motor kapalıyken tikirti olmuyor, hiz 25km üstüne çıktığında ses kesiliyor, en düşük modda da ses oldukça azalıyor. Ayrıca pedalı elle çevirdiğimde de ses gelmiyor. Yani motor desteğinin daha fazla olduğu ve pedala baskı olduğu zaman bu tikirti sesi geliyor. Sanırım vites ayarı ya da vites dislileriyle bir alakası yok. Bu arada, motorun performansıyla ilgili hiçbir sorun yok, çekişi oldukça iyi ve fırtına gibi gidiyor. Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ve nasil düzeltilebilir bir fikri olan var mı acaba?
Gelen ses pedalı geriye çevirdiğin zamanki yani boşa döndüğü zamanki ses ile aynı ise dişli içinde yaylı bir tırnak var oradan kaynaklanıyordur.
Birde bisikleti çok kullandığında zamanla zincir baklalarını bağlayan pimler aşınıp zincir boyu uzuyor.
Dişlinin dişleriden biri zincir boşluğuna denk gelirken diğeri pimlere denk gelip ses yapar.

Birşeyi daha unutmuşum. Arka dişli ve ön dişlide ikiside orta dişlide olduğu zaman dişliler aynı hizada olmalı. Aşırı kaçık olursa dişler zincire sürtünme yapar.

Son düzenleme:
Cevaplar için teşekkür ederim. Fakat problem pedala bağlı bilyelerde ya da gidon gevşekliği vb.nden olsa sesi her halükarda yapmaz mı? Motor kapalıyken pedala kuvvet uygulansa da tikirti gelmiyor. Buna göre düşününce galiba motorun içinden bu problem diyorum. Bu arada, dikkat ettim tikirti sesi gelirken arka vitesin alt küçük dislisinin olduğu yerde bir titreme oluyor sanki. Bunu görünce de acaba vites ayarı ya da zincirden mi diyorum. Cidden diş ağrısı gibi, sinir oldum iyice, kafayı yiyeceğim.

Pedala asılıp motordan tork alınca belki arka dişli de bir problem oluyordur. Tık sesi geldiğinde pedalda bir titreme oluyor mu?

Pedala asılıp motordan tork alınca belki arka dişli de bir problem oluyordur. Tık sesi geldiğinde pedalda bir titreme oluyor mu?
Ses orta kısımdan geliyor gibi ama sürerken emin de olamıyor insan. Pedalda herhangi bir titreme olmuyor ama dediğiniz gibi tikirti motorun torkuyla doğru orantılı gibi. En düşük modda, yani motorun en az destek verdiği modda ses yok denecek kadar ama orta ve yüksek modlarda tikirti açık biçimde artıyor. Motoru kapatıp sırf bacak gücüyle sürünce ise ses tamamen kesiliyor. Bu arada, motorun torku epeyce yüksek diyebilirim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,342
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back