Elektronik laboratuvarımı kuruyorum

Sırada bir lcr metre almayı düşünüyorum ama 3 şık arasında kararsız kaldım
DIY - Hantek 1833C - GuoFeng LCR-106X
Sanki en çok hantek e yakınım 100khz e kadar ölçüm yapabiliyor lakin GouFeng in 200 khz ölçüm yapabilen modelinden 2 3 kat daha ucuz olacaktır diye düşünüyorum. Kararsız kaldım.
@Sercan abi bir süredir GouFeng kullanıyorsun tavsiyelerin var mı aradaki fiyat farkına değecek özellikleri var mı yoksa hantek ile başlayıp eğer ihtiyaç olursa yükseltmek mi mantıklı ?

Ayrıca DIY kategorisinde hantek 1833c ye rakip olabilecek tavsiyeleriniz var mı ?

DIY LCR metre yapmak çok iyi bir proje olur, ama bunun için elinde önce iyi bir LCR metre olması lazım ki yaptığın işi doğrulayabilesin. Üstelik de elindeki referans LCR metre, yapacağından çok daha iyi olmalı ki yaptığı ölçümü referans alabilesin.

DIY LCR metre yapmak çok iyi bir proje olur, ama bunun için elinde önce iyi bir LCR metre olması lazım ki yaptığın işi doğrulayabilesin. Üstelik de elindeki referans LCR metre, yapacağından çok daha iyi olmalı ki yaptığı ölçümü referans alabilesin.
Hantek yolu göründü gibi ozaman GouFeng hala aklımda ama onu alırsam başka seyleri ertelemem gerekecek kararsız kaldım oyuzden

DE-5000 ve UT622A yı da inceleyebilirsin. Veya tamir için düşünüyorsan bunlardan bir tık alt sınıfta UT612 de iş görür.

DE-5000 ve UT622A yı da inceleyebilirsin. Veya tamir için düşünüyorsan bunlardan bir tık alt sınıfta UT612 de iş görür.
Tamirden çok tasarım ve öğrenmek için istiyorum
Şimdiye kadar listelenen ürünlerde uygun bütçeli olarak Hantek 1833C dikkatimi çekti. Uni-T UT622E güzel ama fiyat konumlandırması doğru değil. Bende çok alakasız gelecek belki ama aşağıkaki GuoFeng marka LCR-106X ürünü almaya karar verdim. Listedeki hiçbir ürün bunun kadar iyi değil ama fiyatı Uni-T'den biraz fazla. Hatta 100kHz olanı (GL100LA) Uni-T UT622E ile hemen hemen aynı fiyat sayılır.

Şu mesaja istinaden direkt hantek e baktım hem TDS de de mevcut

Bahsettigin cihazdan almistim (200 Khz modeli) ama yanimda getirmedim.

Almak istersen ben memnun kaldim.

Fakat o cihaz icin soyle bir elestirim var.

Tam hatirlamiyorum noktadan sonra 4...5 belki de 6 digit gosteriyordu. Refresh suresini kisaltinca o digitler fildir fildir oynuyordu.

Eee ne anladim o kadar digitten.

Nese ki noktadan sonra bir iki digit yeterli.

Refresh suresini uzatinca ortalama falan alip daha stabil sonuclar veriyor.

Ozellikler acisindan 880 modeli alinir gibi duruyor.

uzun süre 10 khz CHY41 kullandım hatta bu alet ile pf seviyesi kapasitörleri ölçerek tersine mühendislikler bile yaptık, yani normal hobi işleri için fazla yeterli. bir tane de DE-5000 var ama açıkçası 100khz ölçümün işime yarayan bir artısı henüz olmadı.

hangisinin fiyatı uygunsa CHY, Agilent, owon veya hantek'in 10khz kadar olan modellerinin yeteceğini düşünüyorum.

uzun süre 10 khz CHY41 kullandım hatta bu alet ile pf seviyesi kapasitörleri ölçerek tersine mühendislikler bile yaptık, yani normal hobi işleri için fazla yeterli. bir tane de DE-5000 var ama açıkçası 100khz ölçümün işime yarayan bir artısı henüz olmadı.

hangisinin fiyatı uygunsa CHY, Agilent, owon veya hantek'in 10khz kadar olan modellerinin yeteceğini düşünüyorum.
Kapasitörden ziyade bobin ölçmek istiyorum smps devrelerinde frekanslar genelde 100-200 khz civarında gibi görüyorum hatta sic ve gan ile birlikte 1 megahertz anahtarlama kullanan devreler de var o yüzden en az 100 khz düşünüyorum zaten hantek çok da pahalı değil aynısının 40 khz modeli %25 daha ucuz sadece

Sırada bir lcr metre almayı düşünüyorum ama 3 şık arasında kararsız kaldım
DIY - Hantek 1833C - GuoFeng LCR-106X
Sanki en çok hantek e yakınım 100khz e kadar ölçüm yapabiliyor lakin GouFeng in 200 khz ölçüm yapabilen modelinden 2 3 kat daha ucuz olacaktır diye düşünüyorum. Kararsız kaldım.
@Sercan abi bir süredir GouFeng kullanıyorsun tavsiyelerin var mı aradaki fiyat farkına değecek özellikleri var mı yoksa hantek ile başlayıp eğer ihtiyaç olursa yükseltmek mi mantıklı ?
Eğitim amaçlı alacaksan en iyisine odaklanmanı tavsiye ederim. Bende öyle yaptım. Başka bazı ihtiyaçlarını bir süre ötelemek gerekiyor ama günün sonunda elinde geniş kapsamlı ihtiyaçlarına yönelik bir cihaz oluyor.

Diyelim şu an yukarıda bahsi geçenlerden en ekonomik gördüğünü aldın. 3-5 yıl sonra başka bir ihtiyaç doğdu. Elindeki cihazı satsan para etmez, atsan atılmaz.

Belki tecrübe sahibi insanlar için bunlar geçerli olmayabilir ama anladığım kadarıyla sen birçok koşulu bizzati deneyimlemek istiyorsun.

Lafın özü GuoFeng'i tavsiye ederim, beraber öğreniriz. :D

Eğitim amaçlı alacaksan en iyisine odaklanmanı tavsiye ederim. Bende öyle yaptım. Başka bazı ihtiyaçlarını bir süre ötelemek gerekiyor ama günün sonunda elinde geniş kapsamlı ihtiyaçlarına yönelik bir cihaz oluyor.

Diyelim şu an yukarıda bahsi geçenlerden en ekonomik gördüğünü aldın. 3-5 yıl sonra başka bir ihtiyaç doğdu. Elindeki cihazı satsan para etmez, atsan atılmaz.

Belki tecrübe sahibi insanlar için bunlar geçerli olmayabilir ama anladığım kadarıyla sen birçok koşulu bizzati deneyimlemek istiyorsun.

Lafın özü GuoFeng'i tavsiye ederim, beraber öğreniriz. :D
doğru diyorsun abi de arada neredeyse bi brymen parası oynuyor benim de içimden goufeng geçiyor ama emin olamıyorum yakın zamanda sundugu farklara ihtiyacım olu mu tam hanteke ısınmaya başlamıştım
tecrube konusuna gelince bobinler benim için halen kara büyü ile çalışıyor :gulus1: merak ettiğim goufengin ölçüp de hantekin ölçemediği parametreler var mı
benim karşılaştırmamdan çıkarımlarım
goufeng %0,1 doğrulukta hantek %0.3 doğrulukta ölçüm yapıyor bunun bir sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum
goufeng 0.05v ile 1 v aralıgında pek cok farklı voltaj ile test yapabiliyor hantek 0,6v sabit açıkcası bununla bir işim olur mu bilmiyorum
goufeng 40hz 200khz arasında 41 noktada test yapabiliyor hantek 100hz 100khz arasında 10 noktada bu biraz sıkıntılı
max olçüm aralıkları farklı ama zaten benim ulaşamayacagım değerler
goufengin digit sayısı yüksek ama yine işime yaramayacak bir hassaslık gibi gelyor
hantekin kelvin prob portu olsa da yanında gelmiyor bu ciddi bir eksiklik biraz soğumama neden oldu
goufengde 30 ve 100 ohm çıkış empedansı seçenegı var hantekte belirtilmrmiş bunun da amacını anlamadım
goufeng seri imalat için otomasyona elverişli ama yine benım durumumda çok kritik bir özellik değil

açıkcası içten içe hanteke yönlendirmeni umuyordum :katil1: çok kararsız kaldım sanırım alırken karar vereceğim hantek alırsam yanında dif. prob yada belki brymen de alabilirim sinyal jeneratörüm de yok onun için de para biriktirmeye başlamam gerek
ikinci el piyasasının olmaması da üzücü ne hantekte ne goufengde ikinci el bir ürün göremedim

açıkcası içten içe hanteke yönlendirmeni umuyordum

Yav bunun nesi çekici geldi sana anlamadım :D

Şu da çok iyi bir seçenek

1714767397729.png

33307 eklentisine bak
yerlilerde hep stok yok diyor aliexpressde turkiyeye göndermiyor gönderse de büyük kumar olurdu zaten

33307 eklentisine bak
yanında hem krokodil kelvin prob hem smd cımbız kelvin prob geliyormuş

33307 eklentisine bak

Ahizeli telefona benziyor :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back