Eğitim amaçlı alacaksan en iyisine odaklanmanı tavsiye ederim. Bende öyle yaptım. Başka bazı ihtiyaçlarını bir süre ötelemek gerekiyor ama günün sonunda elinde geniş kapsamlı ihtiyaçlarına yönelik bir cihaz oluyor.
Diyelim şu an yukarıda bahsi geçenlerden en ekonomik gördüğünü aldın. 3-5 yıl sonra başka bir ihtiyaç doğdu. Elindeki cihazı satsan para etmez, atsan atılmaz.
Belki tecrübe sahibi insanlar için bunlar geçerli olmayabilir ama anladığım kadarıyla sen birçok koşulu bizzati deneyimlemek istiyorsun.
Lafın özü GuoFeng'i tavsiye ederim, beraber öğreniriz.
doğru diyorsun abi de arada neredeyse bi brymen parası oynuyor benim de içimden goufeng geçiyor ama emin olamıyorum yakın zamanda sundugu farklara ihtiyacım olu mu tam hanteke ısınmaya başlamıştım
tecrube konusuna gelince bobinler benim için halen kara büyü ile çalışıyor
merak ettiğim goufengin ölçüp de hantekin ölçemediği parametreler var mı
benim karşılaştırmamdan çıkarımlarım
goufeng %0,1 doğrulukta hantek %0.3 doğrulukta ölçüm yapıyor bunun bir sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum
goufeng 0.05v ile 1 v aralıgında pek cok farklı voltaj ile test yapabiliyor hantek 0,6v sabit açıkcası bununla bir işim olur mu bilmiyorum
goufeng 40hz 200khz arasında 41 noktada test yapabiliyor hantek 100hz 100khz arasında 10 noktada bu biraz sıkıntılı
max olçüm aralıkları farklı ama zaten benim ulaşamayacagım değerler
goufengin digit sayısı yüksek ama yine işime yaramayacak bir hassaslık gibi gelyor
hantekin kelvin prob portu olsa da yanında gelmiyor bu ciddi bir eksiklik biraz soğumama neden oldu
goufengde 30 ve 100 ohm çıkış empedansı seçenegı var hantekte belirtilmrmiş bunun da amacını anlamadım
goufeng seri imalat için otomasyona elverişli ama yine benım durumumda çok kritik bir özellik değil
açıkcası içten içe hanteke yönlendirmeni umuyordum
çok kararsız kaldım sanırım alırken karar vereceğim hantek alırsam yanında dif. prob yada belki brymen de alabilirim sinyal jeneratörüm de yok onun için de para biriktirmeye başlamam gerek
ikinci el piyasasının olmaması da üzücü ne hantekte ne goufengde ikinci el bir ürün göremedim