Kuluçka makinesi yapsın.
Bir gün emekli olursam yapılacak projeler listesinde
Kuluçka makinesi yapsın.
Yaptığın o devre her şeye yarıyor.Fırçasız motorları sürebilirsin. Sayaç yapabilirsin. Mantık devrelerini bilmek gerekiyor ama.Kafadan bir proje tasarlama seviyesine henüz ulaşamadığım için, internetten de yardım aldığımı belirtmek isterim
Maksat bu işin özünü öğrenmekse, daha öğretici olması açısından daldan dala atlamadan önce yapmış olduğun flasör devrenin hesaplamalarınıda yapmalısın. En azından osiloskopla gözlemleyip (ki bu imkanın mevcut) hesabın doğruluğunuda teyit edersen daha güzel bir kazanım sağlamış olursun.
Ledlerin + ve - bacaklarına osiloskop mu bağlamam gerekiyor?Mesela 2 transistorle yaptigin yanip sonen led devresinde ledlerin yanma ve sonme zamanini hesaplayabilirsin.
Tahminimce sinüs bir dalga şekli mevcut çünkü ledler yanıp sönerken sinüs dalga şekli gibi bir tepki veriyor, yanılıyormuyum?Fakat daha da onemlisi simdilik scopu hic calistirmadan mesela transistorun beyzinde nasil bir sinyal sekli olacagini kagida dusunerek cizebilmelisin.
Ben elektroniğe kuluçka makinesi yapmak için başlamıştım . Opamp ne mosfet ne bilmiyordum.Kuluçka makinesi yapsın.
Abi bence kulucka makinasi meselesi degildi seninki, bence ihtiyac meselesi idi o. ihtiyac duymasaydin belki de yari yolda birakirdin.Ben elektroniğe kuluçka makinesi yapmak için başlamıştım . Opamp ne mosfet ne bilmiyordum.
Haklısın. Çünkü sonra mcu programlamayı da kendi arabamın hız göstergesini yapmak için öğrenmiştim. Havya projem ihtiyaç değildi yarım kaldı ama kaynak makinesini bitireyim onu da tamamlayacağım.Abi bence kulucka makinasi meselesi degildi seninki, bence ihtiyac meselesi idi o. ihtiyac duymasaydin belki de yari yolda birakirdin.
Burada ledlerin yanıp sönme zamanlarını nasıl bulacağım?
Ben daha basit bir şey sorayım. devrenin nasıl çalıştığını açıklayabilir misin?Burada ledlerin yanıp sönme zamanlarını nasıl bulacağım?
Osiloskopum yok alınca söylerim.Burada ledlerin yanıp sönme zamanlarını nasıl bulacağım?
Haklisin abi, Su yun fiyati bile o kadar artti ki, su ya sut katmayi planlayan koyluler varOsiloskopum yok alınca söylerim.
Emekli maaşı ile almam imkansız gerçi.