Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Bugun bir fırsat yakalayınca bastım pcb yi. Deliklerini delme işi var. Bu hafta yoğun geçecek. Kısmet bakalım. Tasarımın bu bölümü istediğimiz sonuçları verir ise gerisi kolay geliyor....Maşallah bu ne hız? Uyumadan önce analog kısmın testlerini bitireceksiniz sanırım.
O zaman ek modül için ek adc +opamp lazım veya mevcut opampın kazancı değiştirilebilir olacak. Modül başına 3-4 io da lazım.
Mevcut 4 kanal adc nin 4 kanalı ısı demiştik. Onu boşa alsak, 2. Modulu +10A olarak devreye alabiliriz. Sonraki modüller için ayrı bir genişleme/ dağıtım kartı ile i2c üzerinden io ve adc+opamp sağlayabiliriz.
Olay burada biraz çetrefilleşti. Yöntemr bir karar vermek lazım. Dijital tasarım ona göre şekillenecek. Ben genişleme imkanı taraftarıyım. Yarın bir gün 1kw yük mü lazım. Hazır proje bağla bağla geç...
8 bit adc yi kim ne yapsın yaw Az olur bu.bunu kullanalım abi.ADC0804 Analog Dijital Çevirici Entegresi Dip-20 Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
ADC0804 Analog Dijital Çevirici Entegresi Dip-20 ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Analogtan Digitale Dönüştürücü Entegreler kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satınwww.direnc.net
ben yazarım o entegreye kütüpahne.1kw yük için 50V üst limit yeterli gelmeyebilir.
Aslında bir çözüm var ama kodlama tarafında işleri feci halde zorlar. Max11300 diye bir çip var. 12bit 20 kanalı var. Her kanal bağımsız olarak ADC veya DAC olarak konfigure edilebiliyor. Sizin kart başına 1dac, 2 ADC ve 1 sensor deseniz 4-5 kartı birden tek SPI portu ile okur-yazar. Ama kodlama tarafında çok saç baş yoldurur. Buglar bazen mosfetlerin kömür olması ile sonuçlanabilir. 50V 10A başlangıç için ideal bana kalırsa. İkinci modül için SPI yada i2c ile ayrı bir ADC -dac kurulabilir.
Daha önce bahsettiğin çip ise baya tuzlu onun fiyatı... Dediğin gibi ikinci modül için bir genişleme yöntemi düşünmeliyiz.1kw yük için 50V üst limit yeterli gelmeyebilir.
Aslında bir çözüm var ama kodlama tarafında işleri feci halde zorlar. Max11300 diye bir çip var. 12bit 20 kanalı var. Her kanal bağımsız olarak ADC veya DAC olarak konfigure edilebiliyor. Sizin kart başına 1dac, 2 ADC ve 1 sensor deseniz 4-5 kartı birden tek SPI portu ile okur-yazar. Ama kodlama tarafında çok saç baş yoldurur. Buglar bazen mosfetlerin kömür olması ile sonuçlanabilir. 50V 10A başlangıç için ideal bana kalırsa. İkinci modül için SPI yada i2c ile ayrı bir ADC -dac kurulabilir.
yıl 1990 analog okuma yapmaya çalışyırouz.8 bit adc yi kim ne yapsın yaw Az olur bu.
Modulleri genişleme imkanıyla düşünüyorsak birbirleriyle eşleştirme imkanını araştırmak lazım. Her modul için ayrı adc kanalı kullanmak yerine ortalam alan opampla birleştirip tek adc kanalından okuyabiliriz. Moduller yeterince iyi eşleştirilirse yine tek kanal DAC ile sürülebilir.O zaman ek modül için ek adc +opamp lazım veya mevcut opampın kazancı değiştirilebilir olacak. Modül başına 3-4 io da lazım.
Mevcut 4 kanal adc nin 4 kanalı ısı demiştik. Onu boşa alsak, 2. Modulu +10A olarak devreye alabiliriz. Sonraki modüller için ayrı bir genişleme/ dağıtım kartı ile i2c üzerinden io ve adc+opamp sağlayabiliriz.
Olay burada biraz çetrefilleşti. Yöntemr bir karar vermek lazım. Dijital tasarım ona göre şekillenecek. Ben genişleme imkanı taraftarıyım. Yarın bir gün 1kw yük mü lazım. Hazır proje bağla bağla geç...
Hassasiyet düşecek o kabulum. Banada Dac bir tane yeter gibi geliyor. Ortalama olma konusunu anlamadım.Modulleri genişleme imkanıyla düşünüyorsak birbirleriyle eşleştirme imkanını araştırmak lazım. Her modul için ayrı adc kanalı kullanmak yerine ortalam alan opampla birleştirip tek adc kanalından okuyabiliriz. Moduller yeterince iyi eşleştirilirse yine tek kanal DAC ile sürülebilir.
Bunun için modulleri işleştirmek için bir prosedür belirleriz. Her modulü belli bir standartta kalibre edebilirsek genişlemenin analog sorunu olmaz gibi geliyor bana. Tabi ister istemez modul arttıkça hassasiyet azalacak.
Bu arada bulmuşken ekleyeyim. Bana ads1115 sıcak geliyor. 4 farklı adres alabiliyormuş.
21492 eklentisine bak
ULN2003Ortalama yöntemi iyimiş. Ama kullanılmayan kartın bağlantısını ortalama girişinden kesmek lazım. yoksa o giriş ortalamayı doğrudan aşağı çekiyor. Bunu ne yapacaz?
Simulasyon
50V dedik ama orada bizi tutan bir şey yok. mosfete göre limit artırılabilir. Kartın korumasıda ayarlı...1kw yük için 50V üst limit yeterli gelmeyebilir.