Bu PC tarafı ile de ilgili bir konu, ben işin o tarafından anlamam.Konular karışmasın diye bunu ben açıyorum.
Alternatiflerimiz.
ESP32,
STM32F401,
STM32F411,
STM32F103C8Tx,
ATMEGA8 VEYA 88,
LGT8F328P(DAC VAR ÜSTÜNDE).
@Endorfin35+ @semih_s @ozkarah @taydin
PC tarafı için tek hayalim Matlab'de veriyi kullanmak.Bu PC tarafı ile de ilgili bir konu, ben işin o tarafından anlamam.
Analog tarafında tek DAC yeterli ve çok kanallı bir ADC avantajlı oluyor. Harici DAC, DAC'in DC offsetini telafi etmek için avantajlı, bu offset olayı konusunda bir fikri olan var mı? Benim kaygım boşuna mı?
Kontrol arayüzünü de halledebilecek bir mcu çok iyi olur. Bunun için kontrol arayüzünün de ne olacağı önemli.
Mesela grafik ekran olması işi süslü yapar ama pc tarafı yapılacaksa gereksiz. 2004 lcd, encoder ve birkaç tuş kontroller için yeterli mcu'ya yükü hafif ve yazılımı kolay. LCD'yi de i2c arayüzle kullanırsak ne ala.
Ben PC bağlanabilirliğini gereksiz buluyorum. Pc'ye sadece veri transferi yapmak için bir yol olsa yetmez mi? Bu mcu'ların eepromları 10'larca test sonucunu saklayacak kadar büyük. Yetmeyecek olsa harici bir eeprom konur, usb veya micro sd ile test verilerini taşımak çok da zahmetli değil. Veriyi open office tablolara kolayca aktarıp grafik vb oluşturulabilir. Yazılacak pc programı sadece veriyi de kullanabilir. Saklanacak veri test no, voltaj,enerji mAh, süre vs. ve tarihten başka ne ki?
Nexiton'a tavırlıyız.Popüler olan nextion ekranlarda kullanılabilir. Ama fiyatları biraz tuzlu gibi
Ben STM'in klonu dahi olsa güvenebiliyorum.Ahmet senin STM konusunda ısrarın var gibi, yoksa bizim tarafta ESP32 net
Aşşağı yukarı yapacakları belli denetleyicinin.Ahmetcim çok özel bir şey yapmayacak ki. Basit bir kaç kontrol rutini çalıştıracak. DAC'ı ayarlayacak, bir de kullanıcı arayüzü.
Sonra STM'de ağa bağlayalım, wifi ya da ethernet olsun desek uğraşacağız. BT desek PC'de olmaz diyorsun. Döneceğiz yine UART'a, CH340a.
Bir de C# kodlama işi çıkacak. Sonra herkes bir kere PC'ye bağlayıp deneyecek, sonra bir daha da kullanmayacak. Benim USB ile bağlanan cihazlardan ilk aldığım günden sonra bağlayıp kullandığım çok nadirdir.
//INPUT
GPIO_InitStructure.GPIO_Pin = BUTTON_PIN;//BAGLI PIN ORN:PA7
GPIO_InitStructure.GPIO_Mode = GPIO_Mode_IN;//HANGI MODDA CALISACAK
GPIO_InitStructure.GPIO_PuPd = GPIO_PuPd_NOPULL;//CEKME DIRENCI NEREYE BAGLI
GPIO_InitStructure.GPIO_Speed = GPIO_Speed_100MHz;//HANGI FREKANSDA CALISACAK
GPIO_Init(BUTTON_GPIO, &GPIO_InitStructure);
//OUTPUT
GPIO_InitStructure.GPIO_Pin = LED_ALL_PIN;
GPIO_InitStructure.GPIO_Mode = GPIO_Mode_OUT;//CIKIS
GPIO_InitStructure.GPIO_OType = GPIO_OType_PP;PUSH PULL
GPIO_InitStructure.GPIO_PuPd = GPIO_PuPd_NOPULL;//CEKME DIRENCI YOK
GPIO_InitStructure.GPIO_Speed = GPIO_Speed_100MHz;//CALISMA FREKANSI
GPIO_Init(LED_ALL_GPIO, &GPIO_InitStructure);
biz bi sebepten picoyu eledik ama unuttum şimdi.Diğer taraftan esp32 kadar meşhur olmasa da Pi pico da düşünülebilir. 133mhz arm m0 çekirdek, 29 gpio, 3 ADC, 2 SPI, 2 i2c ve 2 uart var. Pi pico hazır modül de alternatif düşünülebilir
Evet aynen öyle. Üstteki modül, alttaki geliştirme kartı.