Hemen çıkarıp ölçüyorum.BD 434 ü çıkart ve ÖLÇ. 433 ü değil haa.
O tür amplilerden zamanında çok yapmıştım.
Resimlerden belli olmasa da genel bağlantılar bellidir.
Ölçtüm abi. Emiter ile Collector kısa devre olmuşBD 434 ü çıkart ve ÖLÇ. 433 ü değil haa.
O tür amplilerden zamanında çok yapmıştım.
Resimlerden belli olmasa da genel bağlantılar bellidir.
Yarın alayım malzemeciden.O zaman değiştir.
139,140,135,136 var abiElinde hiç BD serisi transistör yok mu.?
Ya da BD serisi olmasa da bir çift komplementer transistörün yok mu?
Hepsini alırım yarın. Ipa yok. Flux yok. Tiner var pasta varİstersen diğer transistörleri de ölç bozuk varsa onları da almış olursun. Kapasitelere herhalde birşey olmamıştır. Başka da bozulabilecek birşey yok zaten Bir de lehimlerin hepsini güzelce flux'layıp tazelersin ve IPA ile de yıkarsın, mis gibi olur.
Ahhh Ahh. Elden bir şey gelmiyor kiVay be! Valla transistörlerin ikisi de markalı. Bozuk olan Motorola, diğeri de Siemens Şimdi alacağın çing çang çong. İçi boş çıkmasa barı
bd135,136 ikilisiyle denedim hoparlörden cızırtı geldi. ineklere dokununca da ses artıyor.Elinde hiç BD serisi transistör yok mu.?
Ya da BD serisi olmasa da bir çift komplementer transistörün yok mu?
Mic kısa devre yapınca ses kesiliyor ama çok az bir ssssssss çıkıyor yine.Yalnız o vınıltı çok fazla. Mikrofon uçlarını kısa devre edince de var mı o vınıltı?
Hoparlör testlerde kullandığım dandik malzeme.Hoparlör de artık ömrünü tamamlamış gibi duruyor. Kağıdında yırtık olmadığına ve bobininin sürtmediğine baktın mı?
Mic kısa devre yapınca ses kesiliyor ama çok az bir ssssssss çıkıyor yine.
Hoparlör testlerde kullandığım dandik malzeme.
Orjinal hoparlörde kağıdı bastırınca sürtme sesi geliyor. Yırtık filan yok. Test etmeye cesaret edemedim kafadan yakmıyım diye
hoparlörü denedim. en ufak bir ses vermiyorTamam, o geri kalan gürültü devrenin kendi gürültüsü.
Çok dikkatli, hoparlörün merkezinden ve her tarafından dengeli bastırman lazım. Yoksa dengesiz bastırırsan normalde sürtmeyen hoparlölr de sürtebilir. Bağla o hoparlörü birşey olmaz. Sürtme varsa zaten hemen anlarsın
Kullandığın transistörün orijinalinden tek farkı akım kapasitesi biraz daha az. Yüksek güçlerde kullanmayacaksan bu elindeki transistörler de iş görür.
Kaç ohm okuyorsunhoparlörü denedim. en ufak bir ses vermiyor